ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Drie tips om jouw zomervisserij extra comfortabel te maken

In de zomerperiode en in het vroege najaar kan het nog flink warm zijn aan de waterkant. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat producten op de markt die jouw viscomfort in deze periode kunnen verhogen. In deze update geven we jullie die tips om de warmte te overwinnen!


Veel vissers zoeken in de zomerperiode massaal de waterkant op. Veel mensen hebben vakantie en het is simpelweg een hele leuke periode! Lekker een paar uurtjes er tussenuit om een karper aan de oppervlakte de strikken of een paar uurtjes struinen op een veelbelovend stekje, je zult het vast wel herkennen! Toch blijft de hitte soms een storende factor. Het kan soms zo extreem heet zijn dat het zelfs langs de waterkant niet fijn is om te vertoeven en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn!

De zomer kan een hele mooie visperiode zijn!

Echter zijn er vandaag de dag enkele producten die de hitte een stuk draaglijker maken, hieronder sommen we drie items voor jullie op die wellicht de moeite waard zijn om eens extra te bekijken. Haal er je voordeel uit!

Tip #1: Bedchaircover in plaats van een slaapzak

Je winterslaapzak gebruiken in de zomer is vragen om te verzuipen in je eigen zweet… Daarnaast weegt je slaapzak ook nog eens flink door. Een bedchaircover kan hier de perfecte uitkomst voor zijn. Een variant zoals de DryKore Bedchair Cover van Korda is waterafstotend en meer dan warm genoeg om de zomer mee door te komen!

De DryKore cover is een ideaal item voor in de zomer!

Je kan het eigenlijk zien als een dun fleece laken met een waterdichte bovenkant. Hij is vast te klikken aan je bed en hierdoor hoef je niet steeds je zware en (te) warme slaapzak mee te zeulen!

Tip #2: Een shelter / bivvy

Uiteraard een logische reden maar toch heel belangrijk. Sommige vissers genieten volop van het zonnetje en dat is meer dan logisch, maar moeten we uitkijken dat we onze huid blijven beschermen. Een goede bivvy of compacte shelter biedt schaduw en kan juist in de zomermaanden erg fijn zijn. Compacte en lichte varianten zoals de Titan Hide van Nash of de Tempest van Trakker zijn goede opties. Bovendien zien ze er ook nog eens strak uit!

Ook bij een dagsessie kan een compact en lichtgewicht tentje van grote waarde zijn!

Het is inderdaad even wat meer sjouwen, maar het zorgt er wel voor dat jij comfortabel zit te vissen in de warme maanden. Een keertje extra lopen naar de stek is bovendien ook nog eens goed voor de calorieën! 😉

Tip #3: Bivvy fan

Trakker bracht ook een geniaal zomerproduct op de markt. Met de Bivvy Fan heb je een ventilator in je tent. Middels de USB-aansluiting koppel je hem aan je powerbank en zo blaast er een heerlijk frisse bries door jouw tent.

Ideaal om de hitte te ‘overleven’!

Daarnaast kan je er ook nog geur en smaak aan toevoegen, zo kun je ook de muggen op afstand houden! We weten allemaal hoe irritant deze beesten zijn, zeker in de zomerperiode…

Met de juiste middelen is de zomer een heerlijke periode, zo vindt ook Geert Ooms!

Met deze drie producten kom je al een heel eind verder in de warmere maanden. Hopelijk breng jij jouw sessie tot een goed einde!

Succes!


Meer tips over de zomerperiode vind je op onze Community!


Kennis = macht = meer vangen ⤵️
Zo start je jouw vistrip op een betaalwater
Video: zo knoop je zelf (heel eenvoudig) een chod rig
Maden madness – René Treffers op pad met 25 liter maden

Voetjes omhoog en genieten van gave video’s ⤵️
Session of a lifetime – Op reis met familie Pilaar
Alijn Danau over targetvissen en meer vangen in minder tijd
Keep Seaching met Mark Hofman – Bekijk meer dan 20 afleveringen!

Bekijk ook