ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Drie tips om je optimaal voor te bereiden op het najaar met de Elite FS dieptemeter!

We gaan langzaamaan richting het najaar en dat betekent: veel verandering onderwater! Afstervende wiervelden, karpers die naar dieper water trekken en ga nog maar even door. Extra belangrijk dus om alles goed in kaart te brengen! Met de tips die we in dit artikel meegeven voor het gebruik van de Elite FS van Lowrance, ga je die uitdaging optimaal aan!


Team Lowrance aan het woord: Je begint het weeral goed te merken. De dagen worden korter, het is ’s ochtends en ’s avonds al wat frisser en het hangt gewoon in de lucht. Het najaar komt nu echt dichtbij! En na zo’n zinderende zomer kunnen we daar best aan toe zijn, zeker wij als ‘carpisten’. De topperiode breekt weer aan en velen van jullie willen natuurlijk nog even flink gas geven om het visjaar 2022 als ‘de beste’ in de boeken te laten gaan.

Het najaar heeft naast optimale vangkansen nog méér charmes.

Tips voor het najaar

Voordat het dan echt begint is het belangrijk om je goed voor te bereiden zodat je niet voor verassingen komt te staan. Weet hoe bijvoorbeeld het bodemverloop van jouw beoogde water is en op welke hotspots je moet zijn om die chaotische sessies te kunnen draaien! Met de Elite FS is dat een fluitje van een cent en met de volgende tips die we geven kun jij optimaal gebruik maken van deze onwijs handige dieptemeter.

#1 Afstervend wier? Active Imaging!

Op de meeste wateren komt het wel voor. Wier wat in de zomermaanden volop aanwezig was begint zo rond september af te sterven. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat er steeds meer ‘schone’ plekken tussen het wier ontstaan en dit zijn natuurlijk de spots waar je je aandacht wel op wilt vestigen, maar hoe doe je dat nu snel en gemakkelijk? Active Imaging is het antwoord!

Schone plekken tussen het wier worden graag bezocht door onze gevinde vrienden.

Active Imaging is een functie op de Elite FS die eigenlijk uit meerdere zaken bestaat. CHIRP technologie, DownScan en SideScan. Het mooie hieraan is, is dat je in één keer een groot stuk van het water tot in detail in kaart brengt. Denk hierbij aan obstakels, kuilen, taluds maar inderdaad ook verschillen in wiergroei. Door op deze manier super snel te zien waar je moet zijn, ligt je montage binnen no-time op de hotspot! Het gebruik van de CHIRP sonar en de DownScan Imaging resulteert in super gedetailleerde beelden waardoor het direct duidelijk is met welke situatie je te maken hebt.

De Active Imaging functie zorgt ervoor…
…dat je het beste uit iedere najaars-situatie haalt!

Naast dat de Active Imaging functie bestaat uit de CHIRP sonar en de DownScan, is er ook nog de SideScan. Met deze functie kun je de bodem naast je, tot wel 100 meter(!), nauwkeurig afspeuren. Details zijn dus al op grote afstand zichtbaar, zodat je nóg sneller de boel in kaart hebt gebracht!

Met het Elite Fishing System heb je alle functies die je maar kunt wensen om je visserij naar een hoger niveau te tillen!

#2 Waterkaarten maken met Genesis Live!

Als je het over handigheid hebt, dan heb je het over Genesis Live. Het enige wat je nodig hebt voor deze functie is een micro SD kaart. Met Genesis Live werk je de kaarten van je favoriete najaarsstek bij of leg je gebieden die nog niet in kaart zijn gebracht vast met contouren van vijftien centimeter in real-time op het scherm van de fishfinder. Je begrijpt dat je met dit detailniveau eenvoudig plekken vindt waar vissen naartoe trekken of zich graag ophouden nu we naar het najaar toegaan. Denk hierbij simpelweg aan diepere stekken of scherpe taluds. Bekijk hieronder de video waar Pim van KWO het allemaal nog even haarfijn uitlegt!

#3 Signaleer vissen met de Active Target functie

Op diep water is het natuurlijk niet mogelijk om met het blote oog erachter te komen of er daadwerkelijk vis zwemt op je voerplek. Toch is het wel handig om dat te weten, je wilt immers in kunnen spelen op de situatie onder water. De Elite FS is daarom ook uitgerust met de Active Target functie. Met deze Live Sonar kun je alle visactiviteit op je hotspot volgen en mede door de beelden met hoge resolutie kun je veel sneller verstandige keuzes maken ten opzichte van de situatie. Superhandig dus, die Active Target functie!

De Lowrance Elite FS zit bomvol nuttige functies!

Het mooie is dat je op de Elite FS ook alle functies in één keer kunt combineren! Het multi-touchscreen met hoge resolutie en anti-reflecterende coating stelt je in staat om meerdere interfaces te selecteren zodat je altijd de belangrijkste dingen op je scherm voor je ziet. Zo ben je optimaal voorbereid voor een succesvolle vissessie!

Super overzichtelijk en mega gebruiksvriendelijk. De Lowrance Elite FS is dus een echte aanrader voor dit najaar!

Maak er een memorabel najaar van!

Team Lowrance


Benieuwd geworden naar de Elite FS of wil je eens een kijkje nemen bij de andere dieptemeters van Lowrance? Check dan de website en volg ze op Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

Bekijk ook