Berns Baitboats onthult NIEUWE voerboot!

Na een 1,5 jaar lange testperiode, is de lancering daar! En nog mooier: aankomend weekend kun je deze nieuwe ‘Discover Baitboat’ gelijk bewonderen op Carp Den Bosch. Nu al nieuwsgierig geworden? Neem hieronder dan alvast een kijkje!


Team van Berns aan het woord: “Never change a winning team”. Na het succes van de Xplore Handmade Baitboat en de Xplore Baitboat MKII introduceren we ons nieuwste model voerboot maar al te graag: de Discover Baitboat.

De introductie van de Discover Baitboat!

De tijd is aangebroken

In de Coronajaren kwam langzaam bij ons de gedachte om de huidige voerboten vloot van Berns Baitboats aan te vullen met een nieuw model. Wij wilde het nieuwe model toekomstbestendig maken. Onze uitgangspositie was natuurlijk het succes van de Xplore Baitboat MKII. En daarom hebben we ervoor gekozen om het model waar mogelijk ongewijzigd te laten.

De uitgangspositie van Berns was het succes van de Xplore Baitboat MKII.

Met een lach op ons gezicht kunnen wij jullie vertellen dat de tijd was aangebroken om het nieuwe model op de markt te gaan zetten. Het is tijd om te gaan pronken met de Discover Baitboat, en ook jij kan daar binnenkort mee gaan pronken op het water.

De ontwikkeling

We hebben ervoor gekozen om het model waar mogelijk is zoveel mogelijk ongewijzigd te laten en daar waar nodig is verbeterpunten aan de mal toegepast. Voor de Discover Baitboat hebben we gekozen voor spuitgiet matrijzen (geen vacuüm). Dit zorgt voor een nog hogere kwaliteit van de mallen. De robuuste mallen zijn gevaardigd van 4MM ABS.

De mannen hebben ervoor gekozen om enkel waar nodig was, verbeterpunten aangebracht!

We wilden ook zoveel mogelijk van de elektronische onderdelen, waar we meer dan tevreden over zijn, gebruiken in de ‘Discover Baitboat’. Uiteraard zijn de uitstekende vaareigenschappen en zeer korte draaicirkel bij deze voerboot ongewijzigd gebleven. De Xplore Baitboat MKII onderscheidde zich van de andere merken voerboten door de kleine afmetingen (compact) en het lichte gewicht. Deze eigenschappen hebben we natuurlijk ook in de nieuwe Discover Baitboat behouden.

Ons concept

Ons concept van een kleine en compacte voerboot is de afgelopen jaren door meerdere voerbotenbouwers in binnen -en buitenland gekopieerd. Dit bevestigt alleen maar dat we op de goede weg zitten en een goed en beproeft concept hebben. Concurrentie schrik ons niet af, dit houdt ons alleen maar scherp. Met dit nieuwe model zetten we weer een grote stap voorwaarts.

Compact, licht van gewicht en gemaakt door Nederlands vakmanschap!

Om de leverzekerheid te vergroten en de productie van de voerboot te versnellen, kwamen we al snel tot de conclusie dat we voor de nieuwe mallen (spuitgiet matrijzen) moeten gebruiken.

Testperiode

Na een ontwikkeling en testperiode van 1,5 jaar, een aantal 3D geprinte prototypes, fine-tuning, testen en proefvaarten… zijn we uiteindelijk aanbeland tot het definitieve eindproduct! Wij kunnen met trots zeggen dat wij na 1,5 jaar er hard aan gewerkt te hebben, het nieuwe product kunnen releasen. Het nieuwe model is aankomend weekend te bewonderen op Carp den Bosch.

Kom jij de Discover Baitboat bewonderen op Carp Den Bosch?

Modellen

Zoals bij de Xplore Baitboat MKII, is de Discover Baitboat standaard (zonder meerprijs) verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Hij wordt daarnaast standaard geleverd met: Intelligent Lithium ion accu 11.1V 8.8A

  • Lithium-ion accu lader 12.6V 1A
  • LED verlichting
  • Digitale voltmeter
  • Verstraler
  • RVS-drukschakelaar

Zien we jou aankomend weekend op Carp Den Bosch? We vertellen je graag meer over onze voerboten.

Berns Baitboats


Volg ook het Instagram account van Berns Baitboats om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

Bekijk ook