WOKO Bootverhuur – De ultieme LOT-EXPERIENCE!

Ben jij niet vies van een stevige portie avontuur? Lijkt het jou vet om op de rivier De Lot je lijnen nat te maken? Lees dan snel verder want Wouter Koziolek van LOT-EXPERIENCE en Hans Dumont van Soul of the Lot hebben hun handen ineengeslagen om jou het ultieme rivier avontuur aan te bieden. Is je interesse gewekt? Lees dan snel verder!

Wouter aan het woord: WOKO bootverhuur gaat op avontuur in Frankrijk onder de naam LOT-EXPERIENCE. Samen met mijn vriendin woon ik sinds kort aan het water in het plaatsje Le Temple-sur-Lot en hier bieden we verschillende arrangementen aan. We verhuren 2 compleet uitgeruste karperboten zodat het voor iedereen mogelijk is geworden om op de Lot te gaan bootvissen. Op dit brede en langgerekte stuwstuk van de rivier de Lot is er weinig stroming waardoor je bijna het hele jaar kunt vissen. In overleg is het ook mogelijk om naar de hoger gelegen stuwstukken te gaan zoals Puy l?Eveque, Bouzies, Saint Cirq Lapopie!

Soul of the Lot en LOT-EXPERIENCE gaan in 2018 samenwerken dus dat geeft nog wat extra mogelijkheden! Afgelopen najaar zijn Boudewijn en ik gaan kijken op een nieuw stuwstuk waar volgend jaar de boten van LOT-EXPERIENCE komen te liggen. Wat we daar zagen sprak ons enorm aan: wat een diversiteit! Van brede, ondiepe en met wier begroeide stukken tot diepe uitgesleten bochten met hoge wanden en steile taluds! Zoals altijd kwamen we voor natuur, avontuur en gezellig samen vissen met altijd de kans op een rivierbuffel! Binnenkort is deze trip ook te zien op het Youtube kanaal van Boudewijn Margadant.

Een woeste schub die afgelopen jaar ‘in de boot’ kwam!

Verkenning op de Lot

In 10 dagen visten we in totaal 8 stekken af, waardoor we veel kennis konden opdoen van dit stuk rivier en de mogelijkheden. ‘Stekhoppen’ tot we erbij neervielen. Meerdere nachtstekkenwerden afgewisseld met instant dagstekken.Het bleek maar weer hoe mobiel je bent als je vanaf een boot vist!

Zelfs tot tegen de overstort worden er karpers gevangen.

Het eerste stuk bij Villeneuve-sur-Lot was vrij ondiep met veel wierbedden en ruige rotswanden. Een paar kilometer verder is de rivier breder met overhangende bomen. Sommige delen zijn troebel en andere helder. Richting de barrage van Castelmoron zijn er ook verschillende stroompjes die de rivier instromen, erg interessante plekken om je hengels uit te leggen en het was heerlijk om dit stuk van de Lot te kunnen verkennen!

Een nachtfoto van n van de dammen die in de Lot ligt.

Dit najaar was het erg warm, 30 graden Celsius. In de maand oktober hadden we dat niet meteen verwacht. Elke keer kunnen de omstandigheden anders zijn, maar dat is inherent aan riviervissen! Het ene moment heb je te maken met een kolkende watermassa, het andere moment stroomt het water kalm en vredig. De natuur is in ieder geval overal echt heel mooi! Ook deze najaarssessie hebben we weer hele mooie riviervissen gevangen, al ging het niet vanzelf. Duidelijk was ook weer dat je met de boot op elk plekje in de rivier kunt komen.

Het ging niet vanzelf, maar uiteindelijk kwamen er weer ongekend fraaie karpers op de mat.

Door op veel verschillende plekken te vissenhebben weflinkkunnen leren over de visserij op deze rivier n mochten we een serieuze portie schubs en spiegels op de mat verwelkomen! Wat ons ook opviel is dat hier echt kapitale meervallen huizen.Al met al is de potentie van ditgrote, langgerekte stuwstuk enorm voor ons karpervissers. Mocht je liever op een ander stuk vissen? Dat kan natuurlijk ook: door de barrages kun je ook op andere stukken komen.

Avontuur 2.0.

Doordat we aan de Lot wonen en de nodige voorbereidingen zijn getroffen, zijn er voor genteresseerden veel mogelijkheden beschikbaar om deze prachtige rivier vanuit de boot te bevissen!

Ben jij klaar voor een extreem rivieravontuur?

Interesse? Boek dan snel!

Ben je enthousiast geworden en wil je ook een avontuurlijke week beleven? Boek dan snel, zodat je de vroegboekkorting mee kan pakken (loopt tot 15 januari 2018). Voor meer info check de website www.lotexperience.com. Voor meer sfeerplaten, informatie n vangsten is het tof om onze Facebookpageen Instagram te volgen. Ter inspiratie hierbij een video van een voorgaande Lot trip!

Om op de hoogte te blijven van de avonturen vanHans Dumont en de mogelijkheden m.b.t. verhuur en gidswerk check je zijn website en Facebookpagina.

Bekijk ook