ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Succesvol wintervissen op betaalwater Het Broek!

Met wat doorzettingsvermogen en de juiste tactiek kan je in de winter heel succesvol zijn. Rik Helming besloot zijn kansen te vergroten en ging langs op Het Broek, een betaalwater dat gelegen is Nederland. In de onderstaande video laat hij zien dat het zeker mogelijk is om een aantal winterkarpers te vangen!


Rik Helming aan het woord: Tijdens oud en nieuw had ik het plan gekregen om twee nachtjes te gaan vissen. Na het nodige zoekwerk, om te bepalen naar welk viswater ik wilde gaan, besloot ik om Bas van Klaveren van The Carp Specialist een berichtje te sturen. De wateren bij mij in de buurt liepen namelijk erg taai. Nadat ik goed contact met Bas had gehad, kwamen we tot de conclusie dat betaalwater Het Broek in Gendt een leuke optie was.

Betaalwater Het Broek ligt in het plaatsje Gendt, onder de rook van Arnhem.

Ik besloot om voor dit betaalwater te kiezen. In de winterperiode is het zo dat als je een water boekt, je meestal helemaal alleen aan dit water zit. Geen last van andere karpervissers waardoor je de mogelijkheid heeft om bijvoorbeeld te verkassen als dat nodig is.

Video

In de onderstaande video laat Rik Helming zien dat het zeker mogelijk is om een aantal karpers te vangen in de winter!

De aankomst

Vrijdag ochtend reden we vanuit huis weg naar het Het Broek. Voor mij is het vlakbij, dus dat was erg fijn. Eenmaal aangekomen bij het betaalwater meldde we ons bij de beheerder. De beheerder gaf ons de sleutel voor het tuinhuisje waar we de barrow en carp care materialen konden pakken. Snel pakten we de spullen op de barrow en liepen we naar de stek. Tijdens deze sessie hebben we gevist vanaf stek 6.

Op Het Broek zwemmen prachtige vissen tot 25 kilo.

Vanaf deze stek konden we perfect vanaf een centraal punt het water bevissen. We besloten om in eerste instantie eerst een ronde te doen over het Het Broek met de voerboot op zoek naar vis. Om de vis te vinden hebben we de deeper Chirp 2 achter de voerboot bevestigt. Deze is ideaal om vis mee te vinden in de winter! 

Vis gevonden

Na een korte zoektocht hadden we diverse scholen met vis gevonden. Snel pakten we onze hengels uit en legden we ze op de plekken waar we de vissen gezien hadden.

Door compact bij te voeren wist Rik een aantal mooie karpers te vangen.

Bij de eerste keer uitvaren koos ik ervoor om een hengel met een maden rig te vissen en een hengel met een long shank rig met een wafter van Mainline. Dit deed ik om te kijken waar de vissen het beste op reageren. Als aas voerde ik bij met kleine partikels, een mix van hennep en boekweit bleek een killer te zijn op Het Broek! Daarnaast voerde ik nog wat pellets bij en voor de attractie ook nog wat maden. 

Ook in de nachtelijke uren was het raak.

Stekken

Mijn linkerhengel vist ik richting de linkerpunt van het eiland. Ik koos er voor om deze wat dieper te leggen zodat we hier misschien een grotere vis konden vangen. Ik positioneerde hem op een diepte van ongeveer vier meter. Mijn rechterhengel wilde ik graag wat ondieper leggen zodat we wat actie konden krijgen. Voor stek vier ligt een ondiep gedeelte van maximaal 1,5 meter diep. Richting het eiland liep deze af via een mooi talud naar 2,2 meter. Hier besloot ik mijn hengel neer te leggen.

Rik probeerde verschillende dieptes uit om erachter te komen waar de karpers zich schuil hielden.

Succesvolle tactiek

Deze tactiek bleek een goede keuze. De eerste aanbeet kwam al vroeg in de avond tijdens het eten. Een prachtige spiegelkarper die twee weken geleden uitgezet was. Snel legden we de hengel weer terug met hoop op nog meer actie. Hier hoefde we niet lang op te wachten, want net na het nieuwe jaar wist ik een fantastische schubkarper te vangen van 12,3 kilo op de diepe hengel. Een prachtvis waar ik heel blij mee was!

De grootste van de sessie was deze schub van 12,3 kilo!

De aanbeten liepen aardig door naarmate de sessie vorderde. Ook overdag wisten we gewoon actie te krijgen wat natuurlijk leuk is. In totaal wist ik uiteindelijk 6 karpers te vangen met als hoogtepunt die schub van 12,3 kilo. Het was een geslaagde sessie en een perfecte manier om het nieuwe jaar te starten!

Rik Helming


Je kunt Rik Helming volgen op Instagram via de accounts @rik.helming en @carpypic! Meer informatie over Het broek? Klik dan hier!

Bekijk ook