Schokkend: Bliksem raakt visser

De 17 jarige Christian was met zijn vader aan het vissen op een boot toen de lucht betrok en het in korte tijd stevig begon te onweren. Tussen de bliksem en de donder zat minder dan 4 seconden dus vader Gabriël maakte rechtsomkeer naar de ligplaats. Christian zag de gevaren echter niet direct in en bleef door vissen met zijn spinhengel.

Onweer-1
Christian met zijn spinhengel. Compleet vernietigd door de blikseminslag.

Onweer-5
De bodem van de boot, een chaos. Zie het verschil tussen de ‘orginele’ hengels links en de compleet verpulverde ‘bliksem hengel’ boven in de foto.

Dit werd hem bijna fataal; de bliksem sloeg met een vernietigende klap in en Christian viel op de bodem van de boot neer. Zijn vader werd zelfs uit de boot geslagen. Vader Gabriël beschrijft de pijn “alsof iemand je met een sloophamer slaat en vervolgens in brand zet”. Gelukkig was hulp nabij; een alerte visser hoorde de knal en kon vader Gabriël aan boord van zijn boot trekken om zich daarna te ontfermen over de ernstig gewonde Christian.

Onweer-3
Een lang revalidatie traject bleek vooral voor Christian noodzakelijk.

Onweer-4
Schokkende verbrandingen zijn zichtbaar in de nek en op de arm.
 

Na een lang revalidatie traject zijn beiden er weer bovenop gekomen, maar wát een geluk hebben de mannen gehad dat ze überhaupt nog kunnen vissen. Een volgende keer zullen zij het wel laten om met onweer te blijven vissen.

Al met al toont dit verhaal toch weer aan wat de kracht van onweer is en hoezeer wij (karper)vissers ons bewust moeten zijn dat je leven in 1 klap voorbij kan zijn.


Check ook dit filmpje: bizar onweer boven water. Geen hengels uitgooien nu  😉  

Bron: de blog van Christian, klik HIER.

Auw, niet voor gevoelige kijkers. In dit artikel (en filmpje) komt het gevaar van onweer nogmaals op tafel. Met veel geluk overleefde deze vissers de inslag. Maar check zijn hengel…

Bekijk ook