Maak kennis met de NIEUWE Sonik Xtractor PRO hengels

Compacte karperhengels voor een betaalbare prijs, daar zijn de mannen van Sonik Sports sterk in! Laat de kwaliteiten dan ook nog eens goed zijn én dan heb je toch de ideale hengel? De populaire Xtractor hengels zijn in een nieuw ‘jasje’ gestoken. Ze zien er niet alleen beter uit, maar ook de prestaties zijn aanzienlijk verbeterd!


In 2021 werd de populaire Xtractor hengel al onder de loep genomen door Michiel Pilaar. Gelijk viel de ‘power’ in de hengel op én het semi-telescopische gedeelte wat hem voor transport nóg compacter maakt! Wist je trouwens dat Ossie (a.k.a Remy) deze hengels al jaren gebruikt?!

Sonik Xtractor
Remy is 100% tevreden over de Sonik Xtractor hengels!

In de laatste Community video’s zie je dan ook dat deze hengel tot de vaste uitrusting van Remy behoort. En ga je dan ook nog eens veel op pad met Michiel, dan weet je de de hengels flink wat moeten doorstaan. Gelukkig hebben ze dat en tot op de dag van vandaag is Ossie nog steeds DIK tevreden!

Wat is nieuw of anders aan de ‘PRO’ ?

Deze hengel kan je zien als een vernieuwde/ geüpgraded variant van de zeer gewilde Xtractor hengel. Zo maakt de PRO range gebruik van 1K (geweven) carbon, wat de hengel nóg sterker maakt!

Verder is de reelhouder nu 18 millimeter in plaats 17, waardoor er meer ruimte is voor grotere molens. Daarnaast is er meer gelet op details, zoals: de blauwe wikkelingen op de hengels, een metalen “einddop” met logo, lijnclip en anti-frap topoog. Dat laatste voorkomt overigens wikkelingen om het oog tijdens het werpen. Kortom, de hengels zien er niet alleen beter uit, ook de prestaties zijn aanzienlijk verbeterd!

Verkrijgbaarheid

De vanaf prijs van de nieuwe Xtractor PRO hengels is €119,-, afhankelijk van het model en bij welke retailer je deze aanschaft. Voor deze prijs haal je overigens wel een kwalitatief goede hengel in huis die heel compact is! Je hebt daarnaast keuze uit ‘shrink’ of ‘kurk’, een 9 of 10 feet model en verschillende testcurves. Kijk dus goed wat past bij jouw visserij én ga voor advies naar jouw lokale hengelsportwinkel.

Sonik Xtractor
Verkrijgbaar in ‘kurk’ en ‘shrink’.

Eerste indruk

Zelf hebben we de 10 feet in 3.5lbs bekeken en vastgehad, daar kunnen we het volgende over zeggen. De hengels voelen goed en stevig aan, hier durf je zeker wel kracht mee te zetten tijdens een dril. Daarnaast zit er nog steeds een goede, parabolische actie in. Kies je nou voor een lagere testcurve, dan zal dit alleen maar meer worden. Verder zien de hengels er ‘gelikt’ uit, de mannen van Sonik Sports hebben zeker een oog voor detail.

Remy (Ossie) heeft zijn oude hengels inmiddels ingeruild voor een nieuw setje PRO hengels. Later zal hij zijn ervaringen nog met jullie delen in een uitgebreide review op KWO. Uiteraard gaan de hengels ook mee tijdens de geplande filmtrips met Michiel.

KWO Redactie


Ben je nou op zoek naar een betaalbare karperhengel met een goede prijs- en kwaliteitverhouding? Bekijk dan zeker eens de nieuwe Sonik Xtractor PRO!

ONDER ANDERE VERKRIJGBAAR BIJ:

Bekijk ook