KWO Boulevard – terugblik op CARP DEN BOSCH & een BIZAR gekleurde mega-karper!

Wat een fantastisch beursweekend hebben we achter de rug… Hopelijk hebben jullie er ook zo van genoten op Carp Den Bosch. En nu? Volgasss het nieuwe seizoen in met de beste boilie- en aastips, alternatieve rigs, ‘stalken’ op karper, het beste winterse visweer ooit en een aantal video’s die je gezien MOET hebben. Lees SNEL verder in deze nieuwe KWO Boulevard!


‘Pennen op karper’ in de winter met Martin Bowler!

‘Campingvissen’ en vooral midden in de winter, dáár heeft de Engelse legende Martin Bowler toch een bloedhekel aan. In deze video laat hij zien wat hij juist wél graag doet: penvissen! Lekker licht en compact verschillende stekjes actief afvissen: het levert interessante beelden op. Bekijk de video hieronder!


Hoe kies ik de BESTE BOILIE voor 2024?

Tientallen merken, honderden varianten, smaken en kleuren. Je ziet door de boilies het bos niet meer. Hoe zorg je dat je dit seizoen met de juiste boilie aan de slag gaat? Mark Hofman gaat je helpen dat succesvol te doen en deelt hieronder de afwegingen die hij zelf maakt in zijn keuzes.

MH heeft door de jaren heen veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van aas.

Mark Hofman aan het woord: Om tot een goede keuze te komen, moeten we eerst gaan bepalen waar we waarde aan hechten in een boilie. Wat vind jij belangrijk voor je visserij? Attractie, voedingswaarde, verteerbaarheid en hardheid vind ik belangrijk, en ik denk ook dat ze van grote waarde zijn voor jou! Waarom? LEES HIER VERDER…

Wat maakt een boilie nou echt GOED? Lees het HIER!

Nieuw seizoen ‘All About The Journey’!

Als er één karperkoppel is dat smult van avontuur, dan zijn het Samir & Claire Arebi wel. In alweer het derde seizoen van All About The Journey nemen de ‘Carplifers’ jou mee tijdens hun langste roadtrip OOIT! Maar liefst 5 weken trokken ze vorig jaar door Europa en tijdens aflevering 1 worden er een aantal prachtige Franse meren bevist…

5 weken strijden in het Franse land… Dat levert mooie avonturen op!

Bekijk op de Community óf in de KWO App nu hoe het eerste deel van hun avontuur hen verging!

‘PFFF’, wat een vis! De vangst van deze bijzondere vis zie je in de nieuwe film van Samir & Claire!

Parel van de week voor ‘robincanalangler’!

Meerdere dagsessies kostte het ‘robincanalangler’. Na veel zoeken wist hij eindelijk de hotspots te vinden en dat deed hem geen windeieren leggen. Nee, hij begon lekker karpers te vangen. En daar zat een PAREL bij, die zie je hieronder. Wat een schilderijtje! Volg Robin ook op Insta, daar vind je nog meer mooie plaatjes!

Om door een ringetje te halen…

Carp Den Bosch 2024!

Het zit er weer op: Carp Den Bosch 2024! Wat hebben we een fantastische beurs achter de rug met z’n allen. 3 dagen lang alleen maar karperspektakel! Aan iedereen die langs is geweest, een praatje heeft gemaakt, iets moois heeft gekocht of wat dan ook: SUPER BEDANKT! Hieronder nog een kleine impressie…


KWO How To: ‘de rekker rig: hoe, waar en wanneer?’ – Thijs Last

“Weet jij wat een rekker rig is én wanneer je deze kan inzetten?” Waarschijnlijk niet! Gelukkig hebben we Thijs Last die in deze KWO How To voor jullie 3 rigs met elastische componenten bespreekt. De Magic Twig, de ‘oldskool’ rekker rig én de Bungee rig! En reken maar… het wordt super interessant. Kijk ‘m dit weekend dus even op de Community voor nóg meer karperkennis!

Je leert weer een hoop bij met ‘Mr. How To’ Thijs Last!

BESTE KARPERVIDEO’S op KWO in 2023

De kijkcijfers op de KWO Community waren in 2023 beter dan ooit. Benieuwd naar de films en series waar duizenden karpervissers uit Nederland en België wekelijks van genieten? Kijk dan deze mega recap met de hoogtepunten uit de best bekeken afleveringen. Heel veel kijkplezier!

Kun je er niet genoeg van krijgen of wil je graag de HELE afleveringen zien? Neem dan HIER zeker even een kijkje!

De beste karperfilms check je op de KWO Community!

December-goud voor Marco Tetteroo!

Als december voor één iemand SUCCESVOL was, dan was het wel voor Marco Tetteroo! Deze strijder uit het Nash-team wist in deze maand aardig z’n wintervissen bij elkaar te ‘scharrelen’…

Prachtige winterschub!

Deze prachtschub hierboven was de eerste van een KOUDE wintersessie: “BRRR…”! Daarom koos Marco er ook voor om zijn aas helemaal aan te passen aan de omstandigheden. Een verse tros maden en een drijvende plastic maiskorrel was de sleutel tot succes. Passen jullie je aas ook aan in de winter of ben je meer van ‘never change, winning team’?

Dit lusten de vissen wel in de winter!

Wil je ook een mooie vangst of een leuk nieuwtje in de Boulevard terugzien? Mail deze dan naar boulevard@karperwereld.nl.


Uit het archief: Pilaar & Hofman op Wintersport – De Film

“Mark, het is december, lijkt het je leuk om nog even op WINTERSPORT te gaan?” MH had daar natuurlijk wel zin in! Een weekje vissen in Oostenrijk en Slovenië in barre omstandigheden. Dat het één groot IJSKOUD Pilaar & Hofman-avontuur werd, dat is wel duidelijk.

Een ijskoud P&H avontuur…

Een film die de typische ‘viskriebels’ geeft en laat zien dat DOORZETTEN én de JUISTE LOCATIE de sleutels tot succes zijn… Hij is te vinden op de KWO Community. Veel kijkplezier!

…in Slovenie en Oostenrijk! Dat leverde een VERMAKELIJKE film op…

Nash op Carp Den Bosch 2024 – Aftermovie

Ook Nash was aanwezig met een grote stand op Carp Den Bosch. Ze willen nog even wat met ons delen: “Het enige wat wij te zeggen hebben is bedankt voor jullie aanwezigheid op de Nash stand, wij kunnen jullie niet vaak genoeg kunnen bedanken. Wat een gave en gezellige beurs was deze editie van Carp Den Bosch, zoveel vrolijke, gezellige, jonge, oude en fanatieke karpervissers bleek de succesformule voor een prachtig weekend in de Brabanthallen in Den Bosch.” Bekijk hieronder de aftermovie!


‘Unfinished Business’ op Bled…

Onze Canadese vriend Paul Cioca kennen we van de Canadian Stories video’s op de KWO Community, maar hij heeft ook een eigen YouTube kanaal. Afgelopen week dropte hij een nieuwe video en daarin neemt hij de kijkers mee op een Europese trip. Hij vist namelijk een midweekje op het magische meer van… BLED! Als dat geen avontuur wordt…


Topvangsten van afgelopen week

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat we middenin de winter zitten, is het vissen misschien wat lastiger. Maarrr, we krijgen zeker weten genoeg vangsten binnen! Hieronder hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Rutger Brons weet de PUNTGAVE schubs wel te vangen!
Dennis de Wilde deed deze week even een mooie ’teruggooi’ naar de vangst van deze fantastische spiegel!
Darrel Peck deed deze week op ‘TBT’ ook even een terugblik naar een iconische Engelse spiegel…
Sander Schroer met een spiegel met schubben als ‘appelschijven’!
Rick Oomen vertrok voor een korte sessie naar Frankrijk. En met succes!
Ian Thiels met een wel héél apart gebouwde vis!
Deze bizarre vangst kwamen we tegen op de socials deze week!

Het VIS-WEERBERICHT van UniFish: 26 januari – 1 februari

Oké, luister: heb jij deze week tijd om te VISSEN? Maak dan dat je naar de waterkant gaat! De omstandigheden zijn superzacht én stabiel voor de tijd van het jaar en dat betekent dat de vissen weer wat actiever zullen worden. Pak dus je kans én je visspullen en vang die WINTERKARPER. Met een lekkere zuidwester over het water zal het ook prima toeven zijn.

Download de UniFish-app voor het meest actuele VISWEER!

Succes weer deze week! En heb je nou wat moois gevangen? Stuur je vangstfoto dan naar boulevard@karperwereld.nl en wie weet sta jij wel in de Boulevard van volgende week. Wij zijn benieuwd! Wil jij nu altijd op de hoogte zijn van het meest actuele VISWEER? Download dan de UniFish-app HIER voor Android en HIER voor Apple.

Vang net als Mike de Graaff zo’n geweldige wintertrofee deze week!

FOTO van de week: “The Waiting Game”

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een ‘veelzeggend’ plaatje waar je makkelijk boven kunt zetten: “the Waiting Game”… Uiteraard zal Bram Alting kort daarna snel beet gehad hebben, daar twijfelen we natuurlijk niet aan. Mooi plaatje man!

Wachten geblazen op dat ene moment;-)

Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Dikke karpers tussen het riet vangen!

Hieronder check je een GRATIS aflevering van Keep Searching seizoen 4. Een ondiep water van duizenden hectares is het decor voor de eerste aflevering van deze serie. Tussen de dikke rietkragen gaat Mark Hofman op zoek naar een XXL karper in de baaien waar het voorjaarszonnetje al lekker op heeft staan branden. Ga je mee op avontuur?

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook