KWO Boulevard: 36,8 (!) kilo RECORDKARPER van Bled en meer!

Vangsten van Mark Hofman die je nog NOOIT hebt gezien, super toffe YouTube knallers en MEGA bakken uit Nederland. Drie nieuwtjes die je zomaar tegenkomt in deze gloednieuwe KWO Boulevard: de eerste van 2023! Uiteraard vind je nog veel meer toffe vangsten en GRATIS video’s. Enjoy!


Leven er vissen onder het grootste knooppunt in de UK?

Carl Smith heeft het weer voor elkaar gekregen om een vette video in elkaar te steken! Hij ging weer op stap en hij vroeg zich af wat voor vissen er onder het grootste knooppunt van Londen leven. Pak er even wat te drinken bij en geniet van deze video vol avontuur die vorige week verscheen op zijn YouTube kanaal!


Bled record aan flarden met 36,8 (!) KILO superspiegel

Het meer van Bled is en blijft een iconisch water voor heel veel vissers. Voor onze Duitse amigo Malte Eckloff is dit niet anders en afgelopen week dropte hij de foto’s online van zijn topsessie. Afgelopen najaar heeft hij een 4 daagse trip gemaakt naar dit prachtige Sloveense meer en al tijdens de allereerste avondsessie wist hij de topvis van het meer te vangen! De spiegel die Malte wist te strikken bleek het oude meerrecord (35,2KG) ruim te verbreken. De naald van de weger stopte namelijk pas bij 36,8KG. Wat een BAK!

Een kolossale vangst die de sessie in één klap deed slagen.

In het vervolg van de sessie deden Malte en zijn maat Adrian het niet bepaald rustig aan. Iedere dag werden er twee of drie karpers gevangen met uitschieters tot 26,5KG. Hoe bedoel je een #DROOMSESSIE! De tactiek? Op grote afstand vissen met compact voer op de rigs gepresenteerd.

Ook Adrian wist een vijftiger over het netkoord te trekken.

Voor meer mooie vangsten van Malte volg je zijn Instagrampagina. Deze gedreven visser vist onder andere in Duitsland, Frankrijk en Slovenië en zijn pagina is dan ook het bekijken meer dan waard!


De KWO Community TOPFILM: Balkan 3.0

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe Pilaar & Hofman movie BALKAN 3.0!

Tijdens deze reis door de Balkan ontmoeten Mark en Michiel weer flink wat vreemde snuiters 😉

In deze film gaan MH & MP weer op een ouderwets avontuur langs prachtige wateren in Slovenië en Kroatië. Er worden fantastische mensen ontmoet en waanzinnige karpers gevangen. Nieuwsgierig? Check de movie van 1 uur en 20 minuten dan woensdagmiddag op KWO


BAK van de week: 32KG spiegel uit Nederland

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is van Kevin de Roo en zijn zoontje. Zij visten de laatste dagen van 2022 op het Nederlandse betaalwater Fishing Adventure. En aan deze spiegel kleeft een leuk verhaal!

Wat een mooi vader & zoon moment!

De vangst die op Oudjaarsdag werd geboekt klokte 32,2 kilo en bleek een bekende vis te zijn. In 2012 werd de spiegel namelijk uitgezet op het schamele gewicht van 6kg bij 63 cm. Een mooie groei door de jaren heen en wij zijn benieuwd of deze topvis nóg zwaarder gaat worden!

Een vis met de potentie om nog wel een stuk zwaarder te worden.

NIEUW: iedere maandag een leerzaam artikel op KWO

Karpervissers opgelet! In 2023 gaan we iedere maandag om 12 uur een artikel publiceren welke jou gaat helpen om te groeien als karpervisser. We trappen deze reeks af met een stuk van onze eigen Michiel Pilaar met 7 leerpunten over het gebruik van maden tijdens zijn (winter)visserij.

Heb jij ooit een made in de ogen gekeken? Best een beetje #scary

In het artikel leer je onder andere wanneer MP maden inzet, met welke aassoorten hij dit ‘witte goud’ combineert en welke rigs perfect bleken te werken. Kortom, veel leesplezier.


PAREL van de week: Hollandse beauty voor Bart Disveld

Afgelopen week plaatste Bart Disveld onderstaande waanzinnige vis op zijn Insta feed. Bij het zien van zulke ontzettend mooie vissen kunnen we alleen maar blij zijn met wat voor prachtige hobby we te maken hebben. 🙂 Hopelijk zorgt deze vis voor veel nageslacht! 😉

Een net-geen-veertiger die Bart wist te vangen op 30 december!

Duiken in de winter om extra karpers te vangen…?!

Brrrr als je naar deze video kijkt ga je het je het gegarandeerd koud krijgen! Michiel Pilaar, Thijs Last en de mannen van Underfishing zijn een winterse sessie wezen vissen op Timmy’s Lake van De Karperhoeve. Ondanks de ijzige temperaturen worden er toch mooie vissen geland en wordt er genoeg gelachen. Check de vlog nu hieronder!

Humor, winterkarpers, rigtalk, een steur voor Pilaar en ijskoude ballen voor Luc 😉

#TBT: 6 foto’s van MH die jij nog nooit gezien hebt 😉

Het gros van jullie kent Mark Hofman natuurlijk als die dikke-vissen-jager van begin in de 30. Echter; Mark vist al op karper vanaf zijn 7e jaar. De KWO Redactie kwam deze week een mapje met oldskool foto’s van Hofman tegen en hieronder delen we 6 pareltjes met jullie 😉

Een piepjonge Hofman met in zijn pollen een 14kg vis uit de omgeving van zijn geboorteplaats Waddinxveen.
Wat valt meer op? Het kapseltje of de rijen-achtige beschubbing? 😉
In 2009 ving Mark z’n eerste 50-er: Goliath, de topvis van het Alpenwater ‘Lac du Dilldeau’.
Karpers in alle vormen en afmetingen: Mark is z’n hele leven al een bevlogen visser.
De release van ‘Sloper’, een iconische spiegelkarper van 23kg uit ‘Het Bakkenwater’.
We sluiten af met deze GoPro foto uit 2011. Toen ving Hofman eindelijk zijn absolute targetvis: De Rijen.

Instagram tip: de outdoor avonturen van Mark de Zwart

Iedere week tippen we een Instagram profiel die het volgen meer dan waard is. Deze week willen we het account @markdewart1993 onder de aandacht brengen. Mark de Zwart is niet alleen een vriend van KWO maar vooral een begenadigd fotograaf en filmmaker. Van close-up pics van vogels in de Biesbosch tot de mooiste droneshots van Franse wateren: het komt allemaal voorbij op zijn Insta! #mustfollow. Twee foto’s van Mark de Zwart die we jullie zeker niet willen onthouden zien jullie hieronder:

Oefff, in zo’n omgeving jacht maken op XXL karpers… Mooier wordt het niet!
Mark de Zwart in zijn element: middenin de natuur.

Topvangsten van afgelopen week: de eerste karpers van 2023

Elke week komen er heel wat fraaie vangstmeldingen binnen en daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee! Doordat we middenin de winter zitten loopt het niet storm met de inzendingen, maar tóch hebben we een paar pareltjes voor jullie op een rij gezet. Geniet even mee!

Op de Insta van Cuyten Boilies zagen we deze ijskoude schub voor Jort voorbij komen.
Roelof Nobel met een dikke dertiger die gestrikt werd op de Winter Krill Special.
Pieter Moors kreeg afgelopen week speciaal bezoek tijdens zijn sessie en dat bracht duidelijk geluk 😉
Een kogelronde spiegel als deze was uiteraard meer dan welkom bij Marco van Wijk.
Ook Rik Helming heeft zijn 2023 geopend!
De sympathieke Franka Gorter sloot haar jaar af met deze hele dikke Franse betaalwatervangst. Met 60+ pond een fraai PB, gefeliciteerd!
Ook John van der Valk heeft zijn eerste buffel van het jaar te pakken.
Mogen we nog even jullie aandacht voor deze beauty? Edwin en Ressie van Angling Escapes wonen aan het Orellana meer…
…en zij trapten het jaar af met deze vijftig ponder, HOE BRUUT IS DAT?!
Jeffrey Huisman en Danny van Kooten gingen vorig weekend naar De Koperen Plas…
…en hadden een supersessie met 3 vissen waaronder een mid-veertiger voor allebei!

Popcorn-time! Roadtrip door de UK met schitterende spiegels

Heb jij een ruim uurtje tijd over? Check dan deze video op het Nash Benelux YouTube kanaal. Onze vrienden Marco Tetteroo en Martijn Knijnenburg reisden vorig jaar af naar het land van bacon & eggs om hun geluk te beproeven. Hun avontuur begint op misschien wel een van Engelands mooiste dayticket water namelijk het beroemde Nash Church Lake. Lukt het de mannen om één van de befaamde karpers te vangen? Dat is allemaal te bekijken in deze ‘Road Trip door Engeland’ film waar humor, luchtigheid en vriendschap voorop staan.


Raf van Opstal start het jaar met een beer van het Kempisch

Een visser waar we ongelooflijk veel respect voor hebben is de Vlaamse topper Raf van Opstal. Een paar weken geleden hoorde hij over het bestaan van een oude spiegel van zo’n 25kg op één van de stukken van het Kempisch Kanaal. Juist, één van de allermoeilijkste kanalen van België! Door te vissen op een stek waar Bart de vissen in de winterperiode al verwachtte lukte het hem om al tijdens zijn tweede sessie het net onder zijn target te steken (en dat op 1 januari, bizar)!

Raf van Opstal trapt het jaar af met een waanzinnige spiegel van het Kempisch.

Foto van de week: het jaar uit met Oli Davies

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een goede picca zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor deze mooie sfeerplaat van Oli Davies. Deze Engelse topvisser (en topfotograaf) deelde dit als laatste foto van het jaar 2022 op zijn Facebookpage.

2022 ligt achter ons, op naar een stralend 2023!

Het volgen van Oli z’n Instagram pagina is overigens een echte aanrader. Wekelijks dropt deze #legend meerdere foto’s om je vingers bij af te likken.


Bonus: kijk nu GRATIS KWO Video’s!

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels meer dan 500 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Enkele van deze topvideo’s hebben we nu voor je klaarstaan op de ‘bekijk gratis‘ pagina!

Door de jaren heen zijn Pilaar & Ossie op moooooie visreizen geweest! Deze foto is van hun Canada trip uit 2022.

Hieronder check je één van de best bekeken video’s van de KWO Community, namelijk het eerste deel van serie ‘Pilaar & Ossie On Tour 2020‘! Na een eerste sessie in Oostenrijk en Slovenië was het namelijk wel duidelijk: de combinatie van Michiel Pilaar & Remy van Os is #GOUD waard. In de videoserie “On Tour” staan humor en vriendschap centraal, maar uiteraard worden er ook de nodige karpers gevangen!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €5,50 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

Bekijk ook