KWO Boulevard – Een bijzonder Amazone project en de állermooiste karper van Frankrijk?!

Goeiemorgen beste KWO’ers! Zijn jullie weer klaar voor een megavette editie van de KWO Boulevard? Deze week hebben we onder andere een bijzonder project in de Amazone van twee studenten, een hele gave Franse vangst van Ren Treffers, diverse toffe video’s en fotodumps en nog (veel) meer. Let’s go!

Het mooie weer zit er weer aan te komen! Foto: Bas van Klaveren


Fotodump en topvideo: Sjors, Willem en Bulters op Forest Valley

Kort geleden brachten Sjors en Willem Kwinten samen met Robin Bulters een bezoekje aan Forest Valley van Gills en Scales. De mannen lieten er geen gras over groeien, en wisten een prachtige sessie te draaien! Kijk en geniet hieronder van een fotodump n een superstrakke video:

Met z’n drien beleefde de mannen een topsessie!

Het fraaie Forest Valley wordt door de Kwintens en Robin zeker aangeraden!

Aan actie was tijdens de sessie…

…zeker geen gebrek!

Tussendoor werd er ook nog even op snoek gevist 🙂

Het was een sessie om nooit te vergeten!

Dat er prachtige vissen rondzwemmen op Forest Valley…

…was na het vangen van deze twee exemplaren wel duidelijk!

Check hieronder de video om het hele avontuur te bekijken!


Mis het niet: de KWO In Action Day 2019!

Nog maar vijf weekjes wachten en dan komt het grootste outdoor event voor karpervissers er weer aan! Op zaterdag 11 mei is De Koperen Plas wederom de locatie voor de jaarlijkse KWO In Action Day. Van 10 tot 16 uur is er rondom het water van alles te zien, te beleven en vooral: te leren!

Vorig jaar was de KWO In Action Day…

…al een gigantisch groot succes!

Wil jij diverse topvissers uit binnen- en buitenland het hemd van het lijf vragen en live in actie zien? Kom dan naar de KWO in Action Day!

Daarnaast wordt er ook in de aangrenzende De Koperen Hoogte voor het nodige entertainment gezorgd met diverse lezingen en het vertonen van gave video’s! En ding is zeker: dit wil je niet missen! Meld jezelf hier GRATIS aan!


Targetvis voor Martin Post

Het zal je afgelopen week vast niet ontgaan zijn dat de Nederlandse aasfirma Originals haar nieuwe Original-B1 Range lanceerde. Je kunt je vast wel voorstellen dat de lancering van zo’n nieuwe range de nodige drukte met zich meebrengt! Ondanks dat is Originals frontman Martin Post alweer volle bak aan het vissen. Werkweken van 55 uur weerhielden hem er niet van om zijn momentjes zorgvuldig te kiezen.

De introductie van een nieuwe boilie neemt de nodige uurtjes in beslag!

Zoals we van Martin gewend zijn bleef succes niet uit, want al tijdens de derde nacht op een nieuw water wist hij zijn targetvis te vangen! Een knappe prestatie, maar volgens Martin toch ook een vleugje mazzel 😉 Wil je meer info over de nieuwe Original-B1 range, check dan de website!

Wat een gave vis, en dat al in de derde nacht. Petje af Martin!


Nu live: 24 uur met Ian Thiels

Iedere week droppen we minimaal n video op de KWO Community. KlikHIERvoor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is die van Ian Thiels.

Als we het over een Belgische bakkenvanger hebben, dan gaat het natuurlijk over Ian Thiels!

Er is vl veranderd in het leven van deze Belgische bakkenvanger: een eigen zaak, een vriendin en een nieuw huis! Eind vorig jaar bezocht Michiel Pilaar hem twee keer en het videoverslag is nu te zien op de KWO Community. De eerste sessie ging verre van voortvarend, maar de superbak die hij later in het jaar ving maakte het meer dan goed! Klik HIER om de video te bekijken en check hieronder alvast de trailer:


Bak van de Week

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Ren Treffers. Wat denken jullie, is dit n van de allermooiste vissen van Frankrijk?!

Damn, wat een plaatje is dit zeg!

Een vis als deze laat je natuurlijk van beide kanten zien 😉


Topsessie op Etang des Gaulois

Op het Franse Etang des Gaulois van The Carp Specialist beleefde Jeroen, Bas, Gerrie, Dik en Sharon een hele toffe sessie. Diverse vissen kwamen op de kant, met gewichten tot maar liefst 20 kilo! Check hieronder een aantal pics van de vangsten:

Er kwamen flink wat mooie vissen op de kant tijdens de sessie!

Ook bij Dik…

…en bij Gerrie kwamen vissen op de mat!

Deze fraaie 17 kilo schub werd gevangen door Jeroen.

De kers op de taart was deze prachtige 20 kilo vis voor Sharon!

Meer weten over Etang des Gaulois? Check dan de website van The Carp Specialist!


WIN een JRC Stealth X-Lite Levelbed

Momenteel loopt er weer een gave winactie op onze Facebookpagina: je kunt namelijk een JRC Stealth X-Lite Levelbed winnen ter waarde van maar liefst ?249,90! Deze stretcher is met nog geen 6,5 kilo extreem licht te noemen, maar biedt ondanks dat nog volop comfort. Meedoen is eenvoudig:

  1. Like de Facebookpagina van JRC
  2. Deel dit bericht op je eigen Facebook tijdlijn

Dit supergave Levelbed kan binnenkort van jou zijn!


De besteartikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

In dit artikel blikt Pilaar terug op een jaar lang vissen met visveilige loodsystemen!

In dit artikel lees je de fouten die een aantal specialisten hebben gemaakt in het voorjaar, zodat jullie ervan kunnen leren!

Ondanks de drukte op het werk begon Ivan de Ridder in 2019 met de jacht op de ‘grote Spiegel’. Wij kunnen jullie alvast zeggen: je kunt je visjaar slechter beginnen?


Steun Florian en Maximiliaan in hun strijd tegen stroperij

Jullie kennen ze vast wel van River Monsters of van Fish Warrior: de arapaima en de roodstaartmeerval. Deze twee iconische vissoorten van de Amazone verdwijnen in hoog tempo als gevolg van stroperij, en om het tij te doen keren is onderzoek hard nodig!

Om dit soort taferelen in de toekomst te verminderen is onderzoek hard nodig!

Florian Kappen en Maximiliaan Claus zijn twee Masterstudenten aan de universiteit van Wageningen die samen een half jaar lang in de jungle gaan verblijven om de populatie, de leefomgeving n de effecten van de stroperij op deze diersoorten in kaart te brengen.

Eerder beleefde Florian en Maximiliaan al een tof onderzoeksavontuur in Florida.

De kosten voor de reis, het verblijf n het onderzoeksmateriaal hebben de studenten (en tevens die-hard vissers) zelf bij elkaar gespaard. Echter moeten zij ten alle tijden vergezeld worden door een ranger die hun veiligheid waarborgt, de mannen gidst en de verbinding is met de lokale bevolking. Hierbij hebben ze jullie hulp nodig!

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de Arapaima…

…n de roodstaartmeerval beschermd worden! Foto’s Arnout Terlouw

Om de ranger te kunnen bekostigen zijn Florian en Maximiliaan een crowdfunding actie gestart, die inmiddels al op 60% zit. Het zijn dan wel geen karpers, maar als vissers moeten we ons samen sterk maken voor het behoud van unieke vissoorten en de natuur, waar ook ter wereld! Kortom: druk op de knop hieronder en draag je steentje bij aan dit gave project. Namens KWO wensen we de mannen alvast heel veel succes!

Klik hier om te doneren


Goede start van het voorjaar voor Kris Pauwels

Kris vertelt: Het blijft mooi lopen op de stek! Zelfs bij mindere weersomstandigheden zoals vorig weekend, blijven de vissen de oever bezoeken. Het voorjaar is zeker goed gestart voor mij. Alle vissen vielen voor de Secret Key van Eddy Sterckx. Check hieronder een aantal foto’s van de vangsten van afgelopen weekend:

Het was weer heerlijk vertoeven aan de waterkant voor Kris!

Al snel kwam de eerste vis op de mat: deze puntgave schub!

Na de eerste vis volgde er nog…

…diverse andere exemplaren!

Kris mag zeker spreken van een goede start van het voorjaar!


Tip van de week

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan! De tip van de week luidt dit keer als volgt: leer van andersmans fouten. Het voorjaar is een periode die door veel vissers wordt onderschat. Het vangen van een karper kan nog vies tegenvallen in deze periode, zeker als je niet de juiste aanpak hanteert.

Het vissen in het voorjaar wordt nog vaak onderschat!

Om die reden plaatste we afgelopen week een artikel over veelgemaakte fouten van een aantal specialisten. Ons advies: lees dit artikel eens goed door, en voorkom dat jij dezelfde fouten maakt als die zij hebben gemaakt!

Neem bijvoorbeeld de tip van Joachim: vergeet de diepe heldere meren maar in het voorjaar!


Topvangsten van afgelopen week

Ondanks de winterse condities zagen we zo links en rechts dat er tch nog gevist en gevangen wordt. Het strikken van een karper is momenteel niet eenvoudig, maar toch hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele mooie vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Peter van der Star had even een zakje KWO Specials uit Mark’s bus gejat en boekte daarmee instant succes!

Naast de supervette bak van de week ving Ren Treffers ook nog deze Franse big op zijn verjaardag!

Harfi van der Leij wist deze gave donkere spiegel in zijn net te krijgen.

Jarne Bollen wist zijn eerste kanaalvis van het jaar te vangen, en wat voor n!

Pablo Swennen kan maar geen spiegels vangen dit jaar, maar met zulke parels van schub kan hij er niet wakker van liggen!

PIJNLIJK! Gas?per Nahtigal vroeg zich af de Nash Fang haak wel scherp is. Het antwoord: oh jazeker! 😉

Glenn Sienaert genoot volop van de laatste zonnestraaltjes van de dag!

Ook voor Jeroen van Gils is het genieten in het voorjaar!

Walter van Eijbergen kreeg afgelopen week…

…weer twee fraaie exemplaren op de mat!

Stef Visscher begon zijn dag goed met deze 34 pond zware kanaalstrijder!

Voor Niels Kuipers is het voorjaar heerlijk begonnen!

Als dit je eerste vangst is van het jaar, dan MOET het haast wel een topjaar worden! Deze vis kwam bij Roelof Wijnsma op bezoek.

Het was dan wel zijn eerste nachtje sinds een halfjaar…

…maar Martin Kattekamp is het nog niet verleerd!

Bij Kevin de Bijl was het weer raak op de chod!

Jan Willem Verloop is weer terug van een Franse sessie, waarbij onder andere deze strijder op de mat kwam!

We sluiten de reeks af met deze heerlijke sfeerplaat van Sicco Baten. Dat is nog eens genieten 2.0!


Aas inslaan 2.0

Alright KWO’ers, tijd om het op te biechten! Wie van jullie was afgelopen week in de weer om een flinke voorraad aas in te slaan? Of is dat toch de bus van Pilaar… De politie in Oosterscheldebekken gaf de bestuurder van deze bus in ieder geval een prent. Het voertuig bleek namelijk 800 kilo (!) OVERbeladen te zijn!

Vandaar dat Michiel wat later op kantoor was…


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. D online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Nu het voorjaar cht is begonnen is het belangrijk om flink te observeren. In dit artikel geeft Joachim Stelma, met behulp van gastschrijvers, enkele tips.

Wederom een bericht van Joachim Stelma! In deze nieuwe KWO Podcast vertelt Joachim over KWO, Lot of Carp en riviertechnieken in Frankrijk.

In de nieuwe serie KWO HACKS gaan we jullie korte, leuke tips geven die jullie vissersleven gemakkelijker kan maken! #lifehacks


Topfoto: Rainbow op Rainbow Lake!

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat die we voorbij zagen komen op de pagina van Westcoastbaits. Deze foto laat duidelijk zien dat Rainbow Lake haar naam eer aan doet!

Prima uitzicht zo met de regenboog op Rainbow Lake!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoffis er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf ?4,95 per maand!

Bekijk ook