ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Krijg meer vissen op de stek met deze drie najaarstactieken!

De zomer loopt ten einde en het najaar staat alweer voor de deur. Dé periode dat karpers hun laatste reserves gaan opbouwen voor de winter. Zorg er dus voor dat ze jouw aas snel en gemakkelijk kunnen vinden, want met de juiste aanpak kun je tot wel 15 keer meer vissen op de stek krijgen. Lees hieronder 3 najaarstactieken!


Tactiek #1: Voeren in het najaar

In een wetenschappelijke studie op een groot meer van 130 hectare is gebleken dat de hoeveelheid karpers op een riante voerstek met een factor 15 kan toenemen. Dit is echter wel onder voorbehoud van het juiste kwaliteit aas. Alleen als je boilies een goede voedingswaarde hebben zullen karper er instinctief voor terugkomen, zeker in deze tijd van het jaar.

Wist je dat je met voeren tot wel 15 keer meer vis op je stek kunt krijgen?

Ze weten het aas immers te vinden én er energie uit te halen. Belangrijke informatie bij het kiezen van je boilies! Dit betekent overigens niet dat je gelijk moet gaan “storten”, maar er is ook geen vaste (en juiste) voerhoeveelheid. Ga dus vooral zelf uittesten, begin minimaal en schroef de hoeveelheid op als je snel en meerderen aanbeten krijgt.

Najaarstactieken
Kies voor aas waar de voedingswaarde goed van is, dan zullen karpers zeker terugkomen!

Mark Hofman: Met de KWO Specials weet ik dat karpers mijn aas direct herkennen als voedsel en dat ze er voor terugkomen. De attractie, smaak en voedingswaardes zijn goed in balans. Inmiddels heb ik er in heel Europa enorm veel en grote karpers mee gevangen. Als tip wil ik nog meegeven om regelmatig te voeren in plaats van in één keer veel. Deze tactiek heeft mij al heel wat vis opgeleverd in de afgelopen jaren!

Tactiek #2: Boosten van (haak)aas

Naast voeren, kun je ook meer karpers naar de stek lokken door jouw (haak)aas te boosten. Op bijna alle wateren komt er, vooral in het najaar, een hoop troep bij op de bodem. Denk aan afstervend wier, bladeren die van de bomen vallen en andere waterplanten. Door het (haak)aas te boosten, blijft een boilie attractiever onder water. Karpers zijn ware experts in het waarnemen van geuren (of eigenlijk wateroplosbare deeltjes).

Wist je dat een karper naar voedsel navigeert met zijn neus?

Door je boilies dus op een slimme manier in te zetten profiteer je optimaal van de attractoren die in de boilies verwerkt zitten en kun kun je dus meer vis op je stek krijgen!

Najaarstactieken
Maak je (haak)aas nog attractiever in het najaar…
KWO Specials
… door ze te soaken met een liquid!

Robin Bulters: Standaard heb ik een booster in mijn vistas zitten zodat ik op ieder moment mijn aas kan ‘soaken’ om extra attractie en voedselprikkels onder water te verspreiden. Op deze manier probeer ik snel en meer karpers op mijn stek te krijgen.

Tactiek #3: Mixen van boilies

Door te mixen met smaak, soort en diameter kun je al snel heel vis op je stek krijgen. Vaak begint de witvis als eerst met azen, maar net als bij ons (mensen) geldt: zien eten, doet eten! Na verloop van tijd zullen ook de karpers geïnteresseerd raken en op je voerstek verschijnen.

Wist je dat karpers geur en smaak los van elkaar kunnen waarnemen?

Omdat karpers geur en smaak los van elkaar kunnen waarnemen, kan het dus lonen om twee smaken te mixen om zo een groter bestand aan te trekken. Dit kan je ook goed combineren met bovenstaande twee aanpakken.

Najaarstactieken
Deze tactiek heeft Michiel Pilaar al heel wat extra vissen opgeleverd!

Michiel Pilaar: In het najaar mix ik graag verschillende formaten en soorten van de specials boilies en partikels door elkaar heen. Hiermee kan ik een karper langer op de voerstek houden en daar op langere termijn meer profijt van hebben!

Het complete pakket

Het maximale uit je sessie halen doe je met een KWO Package Deal! Met deze deals scoor je boilies, pop-ups, liquids en hard hookbaits om dit najaar mee aan de slag te gaan. Met de boilies kan je voeren (tactiek 1), met een flesje liquid kan je het aas boosten (tactiek 2) en met de verschillende soorten en diameters kun je mixen (tactiek 3). Haal dus alles in één in huis voor een voordelige prijs.

KWO Specials
Scoor een Krill & Squid mix en haal het maximale uit het najaar!

Succes dit najaar en hopelijk vang je een aantal mooie vissen!

KWO Redactie


Volg de Instagram pagina van de KWO Specials voor nog meer interessante weetjes over aas en karpergedrag en maak bovendien kans op 10KG van de nieuwe KWO Secret Special!

Bekijk ook