Koop jij jouw eerste drone op Toemen.nl?

Drones… You either love them or hate them 😉

In welke categorie val jij? Als karpervisser kun je een drone inzetten om vis te lokaliseren, stekken te zoeken waar je je tentje kan plaatsen én bij helder water kun je zelfs een goede indruk krijgen van het diepteverloop. De KWO crew kan inmiddels niet meer zonder, mede omdat wij de drones ook inzetten om mooie films voor jullie te maken!

Een prachtige dronefoto uit een Alpenavontuur van Niels van Vooren en onze eigen Wessel.

Toemen.nl, dé droneleverancier voor karpervissers

Sinds een tijdje kopen wij onze drones bij Toemen Modelsport, een allround modelsport zaak in het Brabantse Oisterwijk. In 1980 werd het bedrijf opgericht door Toemen senior en anno 2023 runt zoon Jasper de firma. Niet geheel toevallig is Jasper Toemen een diehard karpervisser en daarmee is het linkje met KWO natuurlijk snel gelegd.

Jasper Toemen, aka Mr. Drone, met een prachtige 32kg spiegel uit Zuid-Frankrijk.

Vergis je niet, drones zijn niet het enige wat er bij Toemen wordt verkocht. In hun XXL winkel is een deel van de 600 (!) vierkante meters gereserveerd voor een breed scala aan dronemerken. De overige focuspunten liggen op bestuurbare (race)auto’s, vliegtuigjes, boten en zelfs TANKS! Eigenlijk alles wat bestuurbaar is met een afstandsbediening; dat koop je op Toemen.nl 😉

Eigenlijk alles wat bestuurbaar is met een afstandsbediening; dat koop je op Toemen.nl 😉

Wij focussen in dit voorstel-artikel echter op de drones die Jasper & co verkopen en dat zijn voornamelijk de DJI drones. Mark en Michiel vliegen al hun hele ‘film carrière’ met de diverse modellen van dit Chinese merk. En nu horen we je denken “CHINESE MEUK?!” maar geloof ons; DJI heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding op de dronemarkt!

Karpers spotten: voor veel vissers is het een hobby binnen een hobby geworden…

DJI Drones voor iedere portomonee

Als het woord drone valt denken veel mensen “onbetaalbaar!” maar tegenwoordig valt dit goed mee. Het goedkoopste DJI model wat Toemen in de webshop heeft is de DJI Mini 2 SE voor slechts €349,-. Met deze drone scoor je het beste instapmodel voor de amateurvlieger die de drone wil gebruiken om vis te spotten en basic foto’s en video’s te maken. Valt mee qua prijs, toch?

31 minuten vliegen, filmen in 2,7K beeldkwaliteit en 2 jaar garantie: de Mini 2SE is een perfect instapmodel!

Zelf vliegen we met de DJI Mini 4 Pro. Deze is er in 2 prijzen: het standaard model van €799,- waarbij je jouw telefoon aan de afstandsbediening connect óf het model met de ‘smart controller’ (daarbij zit het scherm in je afstandsbediening). De meerprijs hiervoor is €200,- maar geloof ons; dit is erg handig! Geen kabels meer en binnen no-time heb je jouw drone ready to fly! Overigens kun je bij Toemen ook in 3 termijnen betalen.

De DJI Mini 4 Pro is een perfect model voor de karpervisser die iets meer budget aan zijn of haar drone wil spenderen.

Dit model heeft niet alleen de meest doorontwikkelde camera, je kunt ook nog eens filmen in 100fps (waardoor je jouw shots kunt vertragen voor een #cinematic effect). Daarnaast zitten er diverse trackingsfuncties op; laat de drone bijvoorbeeld rond jouw boot cirkelen, zonder dat je zelf de afstandsbediening hoeft aan te raken. Daarnaast heeft de Mini 4 Pro een vliegtijd van dik een half uur én kun je de batterij eenvoudig opladen met een USB-C kabel.

Een dronefoto uit de Oriënt trip van Chris de Clercq en Michiel Pilaar, geschoten met de Mini 4 Pro.

Doordat de Mini 4 Pro slechts 249 gram weegt heb je geen Europees dronebewijs nodig. Bij drones van 250 gram of zwaarder is dit wél verplicht. Als je een hekel hebt aan cursussen is de Mini 4 Pro dus een uitstekende keuze. Als je houdt van het maken van dikke foto’s en prachtige video’s is deze high-tech rakker overigens óók de perfecte partner in crime.

Een prachtige droneplaat van Marco Nap uit Adventures Unlocked.

Tweedehands drones

Iets anders dat Toemen uniek maakt is hun aanbod aan tweedehands drones. Voor vrijwel alle productgroepen die Toemen verkoopt is er een OCCASION menu, zo ook voor drones. Deze gebruikte modellen worden door Toemen opgekocht, gecontroleerd en vervolgens voor een scherpe prijs terug op de markt gebracht. Check hierrrr of er een model bij zit voor jou!

KWO Members scoren 5% korting bij Toemen

Mochten jullie nog twijfelen of je jouw eerste (of volgende) drone gaat kopen op www.toemen.nl, dan hebben we nog wat leuks. KWO Members scoren zowel in de webshop als in de winkel maar liefst 5% korting krijgt op alle producten van DJI (zowel nieuw als occasions). Maar dat is niet alles; ook op de items van Voltacase en Jackery (accu-stations) scoor je deze 5% korting.

De populaire DJI Mini 4 Pro is ruim op voorraad.

Voor de kortingscode ga je naar de KWO app, het menu Member Voordelen, even scrollen naar Toemen & daar check je de code 😉

Volg Toemen op de socials

Om op de hoogte te blijven van nieuwe drones, acties en ander modelbouw nieuws volg je Toemen op Facebook en Instagram. Voor tweedehands drones ga je naar het occasion menu op Toemen.nl.

Een drone kan een extra dimensie geven aan het karpervissen.

Het leukste is natuurlijk om gewoon langs te komen in de grote winkel aan de Dorpsstraat 17 te Oisterwijk. Voor de openingstijden klik je hier. Wil je echter binnen 24 uur jouw drone thuisbezorgd hebben? Bestel dan snel en veilig in de webshop.

Veel vliegplezier!

KWO Redactie

Bekijk ook