Kies de juiste boilie dit najaar – Mark Hofman

Het kiezen van de juiste boilies in het najaar kan cruciaal zijn voor het succes van je sessies. De herfst is een periode waarin karpers instinctief veel voedsel opnemen om reserves op te bouwen voor de koudere maanden. En daarom kunnen bepaalde soorten boilies in deze periode bijzonder effectief zijn. Hier drie zaken waar ik op let bij het kiezen van mijn boilies.


Voedingswaarde

Kies voor boilies met een goede voedingswaarde, zoals op basis van vismeel, vlees, ei-producten en andere hoogwaardige eiwitbronnen. Als je op de zak kijkt, wilt je zien dat er in ieder geval 20% aan eiwitten in de boilies zitten. Dat is een goede graadmeter dat er gebruik is gemaakt van kwaliteitsingrediënten. Als je bijvoorbeeld een vismeelboilie koopt en het percentage is een stuk lager, dan zou ik het haast omschrijven als misleiding ;-).

Kies in het najaar voor boilies met een goede voedingswaarde.

Natuurlijke smaken

Het is geen wetenschap, maar ik gebruik zeker in het najaar graag ‘natuurlijke smaken’. Hiermee bedoel ik boilies op basis van bijvoorbeeld Krill en Squid. Het hele jaar hebben de vissen al onder hengeldruk gestaan. Elke kleur pop-up en elke exotische smaak boilie komt waarschijnlijk hun keel uit. Ik ga daarom weer terug naar de basis en kies voor boilies die hun kracht uit natuurlijke ingrediënten halen, denk bijvoorbeeld aan een goede Krill boilie.

Ga jij ook voor Krill in het najaar?

Verteerbaarheid

De karpers zijn nog volgas aan het vreten, maar we gaan richting de winter toe. Ik vind het daarom belangrijk dat boilies goed verteerbaar zijn, zeker als ik wil gaan voeren in deze periode. Je wilt dan voorkomen dat de vissen lang vol zitten. Als ons aas dan gemakkelijk door de darmen van de karper gaat, dan blijft de vis actief op de voerstek om te vreten.

Boilies die goed verteerbaar zijn: de Winter Krill.

Ik gebruik daarom graag ingrediënten die fijn en goed oplosbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan LT vismeel, dit is een type vismeel dat wordt geproduceerd bij lagere temperaturen, waardoor het een hogere voedingswaarde behoudt en zeer verteerbaar is.

Krill is mijn favoriet

Voor diegene die mij al een tijdje volgen, weten dat het geen geheim is dat ik erg graag vis met onze Krill Specials.

De favoriet van Mark Hofman.

Dit is een hoogwaardige krill boilie met 23% eiwit welke zijn attractiviteit uitsluitend krijgt van natuurlijke ingrediënten. Er zit geen flavour of iets in, puur hoogwaardige vismeel producten zoals krillmeel, LT vismeel en hydrolisaten. Hierdoor is deze boilie attractief, voedzaam, smaakvol en zit die bomvol aminozuren.

De karpers zijn er gek op!

Wil je net als mij dit najaar met de Krill boilies vissen? Check hier de interessante aanbiedingen die we in de shop hebben (of lees hier meer over deze boilie).

Samengevat

Het belangrijkste om te onthouden is dat karpers in het najaar op zoek zijn naar voedsel om energie op te bouwen voor de winter.

Ze hoeven niet ver weg te zijn ;-).

Boilies die rijk zijn aan voedingsstoffen en sterke natuurlijke triggers hebben, zullen in deze periode vaak het meest effectief zijn!

Mark Hofman


Lees hier nog meer over aas en volg ook zeker dit Instagram account!

Bekijk ook