Caperlan, het nieuwe merk om rekening mee te houden? Maak kennis!

Afgelopen maanden zijn wij in contact gekomen met Caperlan, het hengelsport merk van Decathlon. Voor sommige bekend, voor andere nog onbekend. In dit artikel voelen we daarom hengelsport manager Mark de Zwart aan de tand over het merk, de visie en wat we in de toekomst van dit “nieuwe” merk kunnen verwachten.


Mark de Zwart, die jullie kennen van de kayak avonturen met Nappie, is sinds juli in dienst van deze sportgigant. Als hengelsportmanager focust hij zich op de visser. En zeg nou eerlijk, onze hobby en passie kan toch alleen door (andere) vissers begrepen worden ;-). Tijd om hem aan de tand te voelen!

Mark de Zwart is geen onbekende in de karperscène!

Over Caperlan

Mark, vertel ons eens in het kort, wat is Caperlan?

Mark aan het woord: Om heel kort te zijn, Caperlan is het hengelsport merk van Decathlon. Dit wil zeggen dat alle producten van dit merk alleen te koop zijn in de Decathlon winkels en in de online webshop. Decathlon heeft voor elke sport zijn eigen merk. Al deze merken functioneren los van elkaar en hebben allemaal een eigen hoofdkantoor op de plek waar de sport wordt beoefend.

Caperlan, het hengelsport merk van Decathlon.

Het hoofdkantoor van het wintersportmerk zit in de bergen, van surfen aan de kust en Caperlan is gevestigd in de regio van Bordeaux, met veel grote meren en natuurlijk het bekende Rainbow Lake op steenworp afstand. Bij Caperlan zijn meer dan 60 werknemers fulltime bezig om de producten te ontwikkelen, te testen en te produceren. Het hele team bestaat uit fanatieke vissers die nog wel eens bekende koppen van KWO tegenkomen langs de waterkant ;-).

Eén van Mark z’n Franse collega’s die MH aan de waterkant tegenkwam.

Visie en missie

Wat wil Caperlan bereiken?

Bij Caperlan hebben we een doel: “Vissen toegankelijk maken voor iedereen!” Dit betekent dat wij voor alle (hengelsport) niveaus materialen verkopen. Zowel voor de beginnende- als voor de vergevorderde karpervisser. De focus van onze producten ligt altijd op een goede prijs-kwaliteitverhouding. We zijn er namelijk van overtuigd dat goede hengelsport producten niet altijd heel veel hoeven te kosten. Dit zien wij ook terug in de reviews van onze klanten. Kijk maar naar onze rodpods.

De reviews liegen er niet om 😉

Carrièreswitch

Mark, hoe ben jij eigenlijk terecht gekomen in deze rol?

Op een dag werd ik gebeld door een oud klasgenootje van mijn studie. Hij is verantwoordelijk voor de watersport afdeling in Nederland en gaf aan dat ze al maanden op zoek waren naar een manager die verstand heeft van vissen. Nou die kennis en ervaring heb ik wel en zo zijn we in gesprek gekomen. Wat ik persoonlijk niet wist, is dat er bij Decathlon zoveel mensen achter de schermen bezig zijn met Caperlan. De passie die daar zit is ongekend!


Daarnaast zijn ze sinds 2018 een andere weg ingeslagen die mij heel erg aansprak. Alle producten zijn zorgvuldig getest in extreme omstandigheden. Zo worden tenten in windtunnels geplaatst (video hierboven), ondervinden extreme hitte en onderstaan flinke regenbuien! Dit is wel iets waardoor mijn vissershart sneller gaat kloppen.

Toekomstverwachting

Je gaf al kort aan dat Caperlan een andere weg in was geslagen, wat kunnen we aankomende jaren verwachten?

Caperlan zit in een stroomversnelling. Er wordt flink geïnvesteerd om een brede en goede productlijn neer te zetten. Vorig jaar hebben we uitgepakt met nieuwe bankware, stretchers en stoelen. Wat er dit jaar aan zit te komen, kan ik nog niet verklappen. Dat het veel goeds beloofd, dat is een ding dat zeker is!

In de onderstaande video presenteren we één van onze nieuwe items voor 2022!


Het doel is om te blijven innoveren, de visser uit te dagen en ik hoop dat de vissers dit ook bij ons blijven doen. Feedback en reviews zijn altijd welkom! Samen bouwen aan betere producten, dat is het streven. Het eerste nieuwe product van 2022 is net uitgekomen, onze social bivvy. Echt een product waar hard aan gewerkt is afgelopen jaar. Laten we een Social Bivvy L verloten onder de KWO volgers. Dat lijkt mij wel een gepaste manier om dit interview af te sluiten!

Winactie

Klik op de afbeelding om naar de winactie te gaan!

Momenteel hebben we in Nederland 22 vestigingen, dus kom snel een kijkje nemen in het assortiment van Caperlan!

Team Caperlan


Bekijk het assortiment van Caperlan op de website van Decathlon of ga langs in één van de 22 vestigingen!

Bekijk ook