BTW Revealed: Old Pollard Lake – The Carp Specialist

Er heerste lichte paniek bij Bianca toen ze eerder dan verwacht haar visbus verkocht. Namelijk vlak voor een reis naar Frankrijk! “Hoe gaat nu al het materiaal mee naar het water?” Gelukkig was (en is) het desbetreffendeOld Pollard LakevanThe Carp Specialist van alle gemakken voorzien waardoor Bianca toch licht bepakt op pad kon om een heerlijke sessie te draaien. Hoe het haar verging en wat ze van het water vond lees je in deze BTW Revealed.


Bianca aan het woord: Voor de eerste sessie in het vroege voorjaar had ik mijn oog laten vallen op een heerlijke week kapervissen op Old Pollard Lake via The Carp Specialist. De naam gaf mij al een goed gevoel. “Dit zou vast een mooi natuurlijk ogend water zijn.” dacht ik bij mezelf. Het betaalwater is gelegen in Noord-Frankrijk op ongeveer 270 kilometer rijden van Breda. Vanuit onze woonplaats in Twente nog geen vijf uur rijden.

Een klein, maar idyllisch water.

Voor mij is het water helemaal ideaal qua ligging; als ik via Duitsland rij hoef ik vrijwel alleen maar snelwegkilometers weg te rijden. Mooi dichtbij dus! Scheelt toch weer benzinekosten en in een mum van tijd zit je op je gemakje te vissen aan de waterkant in het mooie Frankrijk. In dat opzicht is Old Pollard Lake dus ook ideaal om alleen een weekend te bevissen. Stek 2 zou het voor mij worden die week. Ik was van tevoren ter voorbereiding alvast goed voorgelicht door Bas van The Carp Specialist. Vissen vanuit een huisje direct aan het water gelegen. Wat een luxe!

Je kunt je auto zo naar het chalet rijden, na het uitladen van je gear dien je jouw vierwieler wel even netjes te parkeren.

Voorbereiding

In de maand voorafgaande aan deze sessie had ik eerder dan verwacht mijn visbus verkocht, dus ik zat wel even kort met mijn handen in het haar hoe ik toch al diekarperspullenin onze kleine auto mee zou kunnen krijgen. Nou.. deze zorg bleek nergens voor nodig want de huisjes blijken volgens de uitgebreide informatie van The Carp Specialist volledig te zijn uitgerust met o.a. bedden, stoelen, tafels, kookgerei, kachel, stroom, kasten, koelkast en magnetron!

Er is zelfs een tackle shop aanwezig! Dat scheelt weer zooi meenemen.

Net zoals thuis dus; van alle gemakken voorzien! Zelfs de baits zijn ter plaatse aan te schaffen, een voerboot te huur, er is een nuttige tackleshop en zelfs mijn visnet, tripod en onthaakmat kon ik thuis laten. Kortom, alle spullen pasten dus eenvoudig in mijn auto en dat scheelt dan toch weer een busje huren, top!

Aankomst

Eenmaal ter plaatse aangekomen werd ik op afstand al hartelijk begroet door eigenaar Jos, die zelf aan het betaalwater woont en dus 24/7 aanwezig is. Altijd prettig dat het water door een Nederlander wordt beheerd, dat praat toch een stuk makkelijker! Het water blijkt volledig te voldoen aan het gevoel dat ik vooraf al bij de naam Old Pollard Lake had.

Je waant je meteen in een totaal andere wereld.

Het is volledig omgeven door prachtige wilgen, wat het water een mooie natuurlijke uitstraling geeft, verder ligt het tussen het glooiende gebergte invan de Franse Ardennenwaardoor jij je meteen in een totaal andere wereld waant. Direct een gevoel van rust en ruimte door het weidse uitzicht. Prachtig! Jos vertelt direct honderduit over het water. Het is duidelijk zijn lust en zijn leven.

Old Pollard Lake, Het plaatje past bij het praatje.

Het water

Old Pollard Lake is ongeveer 3 hectare groot en heeft 3 stekken in totaal. Elke stek is voorzien van eeneenvoudige, maar nette accommodatie; een 4-persoons stacaravan aan stek 1 voornvisser, een 4-persoon chalet op stek 2 voornvisser en een 2-persoons cabin voor stek 3 voortweevissers. Op deze manier kunnen er maximaal 4 vissers op 3 hectare water vissen waardoor er altijd voldoende visruimte per visser is. Per visser zijn maximaal 3 hengels toegestaan.

Ideaal zo’n chalet aan het water.

Een gouden zonsopkomst, heerlijk!

Op het water zelf is duidelijk gemarkeerd welke ruimte per stek bevist mag worden en dit voorkomt eventuele misverstanden met de buren. Omdat elke stek goed te zien is, vind ik het ook uitstekend geschikt om volledig af te huren met een groep vrienden of een aantal gezinnen. Om het water is prima te lopen en elke stek is toegankelijk met een auto.

Met de deeper was de vis goed te spotten.

Jos geeftwanneer gewenstdirect nuttige informatie bij aankomst over de hot spots, baits, soorten rigs en bodemverloop. Deze tips zijn zeer waardevol en vergroten direct de kans om een dikke bak te haken tijdens je verblijf. Jos geeft aan dat de diepte in verloop van stek 1 naar stek 3 maximaal zo’n 3.30m is en er weinig slibvorming is. Bovendien kalkt Jos het water met goede regelmaat hetgeen de hardheid van de bodem ten goede komt. Het visbestand op Old Pollard Lake is mooi gevarieerd van getekende spiegelkarpers, schubkarpers tot een drietalkoikarpersen enkele graskarpers. De gewichten variren vancirca10 tot 24kilogram. Verder is er zeelt en brasem op het water aanwezig.

Hooggebouwde schubs…

…tot schubs met potentie…

.. en zelfs spiegels, alles kwam aan bod!

Regels

Deze zijn gelijk aan wat ik gewend ben van andere betaalwateren. Tijd van aankomst 13u en uiterlijke tijd van vertrek 11u. Alle stekken zijn met auto bereikbaar en deze dient daarna geparkeerd te worden. Ontsmetting van de wonden is verplicht en er mogen uitsluitend visveilige staafmarkers worden gebruikt. Het gebruik van markers is op het water naar mijn mening niet nodig. De maximale haakgrootte is maat 4 en micro weerhaken zijn toegestaan. Het gebruikt van tube is verplicht om beschadigingen van de vis tegen te gaan. Er liggen boten bij de stekken om eventuele vast gezwommen vis te bevrijden, het gebruik van een zwemvest is daarbij verplicht.

De vis was goed actief, ondanks de lage watertemperatuur.

Het gebruik van eigen roeiboot is niet toegestaan, een voerboot wel. Zelf meegenomen partikels zijn verboden, maar ter plaatse zijn partikels van de eigenaar te koop. Voor meer informatie over regels, maar ook over alle mogelijkheden van dit water verwijs ik naar de website van The Carp Specialist die over uitgebreide informatie beschikt.

Stekinfo

Het chalet op stek 2 overtreft al mijn verwachtingen. Het iseen eenvoudig onderkomen, maar werkelijk van alle gemakken voorzienen lekker fris. Het bevat een vast tweepersoons bed en twee eenpersoons bedbanken. Een keuken voorzien van magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker, koelkast en een integrale vier pits gasvoorziening. Al het kook- en keukengerei is aanwezig. Zelfs kastjes voor je spullen, een kledingkast en last but not least, een eigen fijne douche en wastafel! Bij slecht weer kan je lekker buiten blijven zitten dankzij de mooie veranda en deze is ook uitgerust met stoelen en tafel.

Het chalet is van alle gemakken voorzien..

Een ruim bed maakt het chalet compleet.

Voor de liefhebbers staat er een BBQ klaar en is hout ter plaatse te koop. Het toilet bevindt zich op zo’n 50 meter en al je accu’s, telefoon en de rest kan je in het chalet opladen via diverse 220v aansluitingen. De voorzieningen op Old Pollard Lake zijn dus al met aleenvoudig, maar verderdik voor elkaar! Wat dat betreft ook ideaal voor een gezinsvakantie.

Wat dat betreft ook ideaal voor een gezinsvakantie.

Bij aankomst lagen de tripod, schepnetten en een onthaakmat al klaar dus met relatief weinig inspanning had ik mijn uitrusting volledig opgezet. Het is aan te bevelen om een dieptemeter zoals bijvoorbeeld een Deeper mee te nemen aangezien er sprake is van bodemverschillen die interessant zijn om te weten. Het water is obstakelvrij en de hot spots zijn voornamelijk in de kanten gelegen. Elke sessie start ik trouwens met het verkennen van mijn stek via een dieptemeter. In dit geval had ik mijn Deeper op mijn baitboat gemonteerd.

Het scannen van het bodemverloop kan je veel extra vis opleveren, zorg dat je voorbereid bent.

Sessie

Gedurende mijn sessie had ik bijna elke dag wel actie en ik kon dus een mooi aantal karpers vangen. Dit was best een uitdaging aangezien de watertemperatuur eigenlijk te koud was voor de tijd van het jaar, dat wil zeggen onder de magische 12 graden. Het drillen van de karpers is een echte sport, ze geven goed weerstand en kennen het klappen van de zweep waardoor ze snel geneigd zijn de begroeide kanten op te zoeken. Het subtiel vissen en voeren had voor mij het meeste succes.Houdrekening met dressuur. Jos kan je ter plaatse de beste informatie geven en staat je bij met raad en daad. Zo was bijvoorbeeld de aansluiting van mijn voerboot accu kapot gegaan en hielp Jos mij hartelijk bij het repareren hiervan waardoor ik de vissessie met voerboot kon voortzetten. Uitsluitend werpend vissen is overigens ook goed mogelijk op Old Pollard Lake.

Het leek wel een sprookje.

De aanbeten waren overtuigend en snoeihard, geen twijfel over mogelijk. De karpers gaven een gezonde en krachtige indruk. Dit gaf een mooie sport en was op en top genieten. Als bijvangst had ik zelfs een snoek die keihard op mijn fluorescerend gele pop up klapte, blijft een prachtig dier! De karpers zijn mooi van kleur en de karpers die ik ving waren puntje gaaf. Het verblijf aan het water zelfs leek soms wel een sprookje. Zowel de opkomst van de zon als de zonsondergang zijn indrukwekkend en spectaculair te noemen.

Deze ‘vegan’ snoek ging voor een boilie in plaats van vis.

Soms kon ik mijn ogen niet geloven, zulke mooie visitekaartjes kanMoeder Natuurafgeven. Wat een pracht en praal! En mocht je tijdens de week zin hebben in vers brood, de Franse bakker en supermarkten zijn op maximaal 20 minuten met de auto eenvoudig te vinden. Het was voor mij maximaal genieten op Old Pollard Lake en ik kom er zeker nog eens terug!

Review

De service op Old Pollard Lake is fantastisch. Jos is 24/7 aan het water aanwezig en altijd bereikbaar en toegankelijk. Hij staat je vriendelijk bij met raad en daad. Er is een tackleshop ter plaatse aanwezig en verder kan je aas kopen tegen een goede prijs, een voerboot huren en zelfs hout voor de BBQ aanschaffen. Het is een duidelijkepredat hij Nederlands spreekt en hij geeft goede informatie, wat het verschil kan maken tussen wel of niet vangen. Bovendien hielp hij mij met een reparatie aan de accu waardoor ik door kon vissen. Kortom; dikke pluim voor Jos en een verdiende 8!

Eigenlijk onmisbaar zo’n dieptemeter. Gelukkig is de beheerder Jos van alle markten thuis 😉

Het bestand is in orde. De vissen zien er goed, zijn mooi getekend en zien er gezond uit. Ze geven een mooie sport. Naast karper is er kans op bijvangsten zoals snoek, graskarper en koi maar ook brasem.Het visbeheer is uitstekend. Jos doet er alles aan om het water en de vissen in goede conditie te houden. Dat is zichtbaar en merkbaar, een dikke 7 dus!

Het sanitair was qua douche en wastafel op stek 2 uit de kunst. De douche was heerlijk, schoon en de eerste keer dat ik ooit meegemaakt heb dat deze op de stek zelf aan het chalet gebouwd is. Douchen dus met zicht op de hengels. Erg uniek. Het toilet is op zo’n 50 meter lopen. Qua afstand ook prima te doen. Het sanitairis eenvoudig, maar voldoet primaen krijgt van mij een mooie welverdiende 7,5.

De vissen gaven een kerngezonde indruk.

De stekken zijn prima bereikbaar per auto, behalve in de week dat ik er was stek 3 niet in verband met regenval. In dat geval aarzelt Jos niet en zet zijn quad in om hulpvaardig al de hengelspullen van auto naar stek te vervoeren. Mijn stek bestond voornamelijk uit gras, modder en een deel was verhard door grind. De hengels kan je er makkelijk kwijt en werpen is goed mogelijk. De stekken krijgen van mij een ruim voldoende 7,5.

De bereikbaarheid is top. Old Pollard Lake is gelegen in een mooi rustig deel van Noord-Frankrijk op zo’n 270 kilometer van Breda. Voor mij via Duitsland snel en file loos te bereiken. De routebeschrijving op de site van The Carp Specialist was ook duidelijk waardoor ik in een keer goed gereden ben. Winkels zoals de bakker en een Aldi zijn op korte rijafstand te bereiken, iets wat ik persoonlijk een groot voordeel vind. De bereikbaarheid krijgt een 8.

Hiermee komen we tot een gemiddelde van een 7,6!

Conclusie

Old Pollard Lake is dan ook een mooie aanwinst in het aanbod van The Carp Specialist. Het is een veelzijdig water, zowel geschikt voor een gezinsvakantie, voor volledige afhuur met een vriendengroep, met een vismaat of om alleen te gaan. Jos isvrijwelaltijd aan het water aanwezig, de service is op en top. Het vissen vanuit een accommodatie aan het water is enorm luxe en aangezien het chalet zo uitgebreid is ingericht scheelt dit enorm in de hoeveelheid materiaal die je van huis mee dient te nemen en dus direct in de (reis)kosten.

Blanken is hier moeilijker dan vangen volgens Bianca.

De goede bereikbaarheid maakt weekendsessies op dit water ook enorm geschikt. Het bestand is top, gezond en hoewel vangstgarantie niet mogelijk is, is blanken op dit water moeilijker dan vangen… 😉 Het water is naar mijn idee de moeite waard zowel voor de beginnende Frankrijk karpervissers als gezinnen als voor de gevorderde karpervisser die graag wat extra luxe ziet op de stek.

Veel plezier!

Bianca Venema


Wil je meer weten overOld Pollard Lake of over de andere wateren van The Carp Specialist? Check dan de website en vergeet ook niet om de Facebookpagina te liken om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

Bekijk ook