Breaking – Jumper RIP – Benelux mooiste schubkarper overleden

Deze vrijdagmiddag bereikte ons het nieuws dat de mooiste schubkarper van de Benelux is overleden; Jumper. Deze enorme schub van 35kg+ zwom op De Kelchterhoef, een plas in het beheer van het VBK.

Gisteren werd een dode vis gezien op de bodem van het water gesignaleerd, maar het leek in eerste instantie om een kleinere schub te gaan. Toen hij vandaag boven kwam drijven bleek het echter om dé trots van de plas te gaan… De vis was oogverblindend mooi en in onze ogen dé perfecte schub. Het VBK gaat een poging doen om de vis te bewaren en daarom ligt de vis nu in de koeling. We hopen dat het lukt om hem op te zetten!

De vis werd vorige week nog hevig paaiend gezien. We hopen erop dat zijn nakomelingen net zo veel potentie hebben. Het VBK heeft overigens ook 2 schubben naar het laboratorium gestuurd om te checken hoe oud de vis is geworden.

Pilaar deed eind vorig jaar ook nog een poging om op dit bikkelharde water deze droomschub te vangen. Helaas gaat dat hem en vele andere die op jacht waren naar deze vis niet meer lukken.

Bekijk hier de aflevering van Belgische Bakken op dit bijzondere water.

Bekijk ook