Betaalwateren voor een gezinsvakantie in Frankrijk!

Samen met het gezin naar Frankrijk, voor veel vissende vaders een droom! Toch kan deze werkelijkheid wordenThe Carp Specialist heeft een aantal mooie betaalwateren in hun ‘gamma’ die hiervoor geschikt zijn. Hieronder licht Michiel Pilaar er vijf toe!


Wist je dat veel van de wateren beschikken over een accommodatie? Zo maak jij kans op dikke karpers en is óók het gezin DIK tevreden tijdens een vakantie in Frankrijk!


#1: Windmill Family Lake

Op een steenworp afstand van het bekende Franse pretpark Le Pal ligt de Franse droom van Anton en Diane. Een Nederlands ondernemersechtpaar dat sinds 2005 in Frankrijk op het prachtige Windmill Lake domein woont en werkt. Vanaf 2019 is er een tweede meer geopend op het domein: Windmill Family Lake! Een luxe vakantiebestemming met huisje direct aan het viswater én een fors visbestand. Hier kun je veel actie verwachten, waardoor het perfect geschikt is voor jong en oud, gezinnen en karpervissers die graag een goede vangst boeken!

#2: Etang La Chateline

Middenin het bekende Franse natuurpark Périgord-Limousin vind je een landgoed Etang la Chateline waar de tijd stil heeft lijken te staan… Een prachtig kasteel kijkt uit over landerijen, bossen en een geweldig meer dat al in de Middeleeuwen is gegraven door de monniken van het naastgelegen klooster. Waarbij de karpers in die tijd werden gekweekt voor de verkoop aan het hof van Versailles, krijgen onze gasten vanaf 2021 voor het eerst toegang tot dit voormalige privé-domein. De Urker-familie Gnodde realiseerde er hun droom: een eigen ‘karpermeer’ middenin de natuur, een B&B en camperplaats waar je in alle rust kan geniet van ruim 40+ hectare pure natuurschoonheid! Wil jij de rust en de visserij zelf ervaren? Boek dan hierrrr een vakantie!

Gerund door een Nederlands gezin!

#3: La Plaine des Bois

Op comfortabele reisafstand vanaf Nederland en België, vlakbij de grote plaats Tours vind je het domein La Plaine des Bois. Op La Plaine des Bois vind je twee prachtige pittoreske grindafgravingen van zo’n 2,5 hectare groot. Beiden perfect geschikt voor de karpervisser die prijs stelt op actie en een mooie natuur. Om uw privacy te garanderen kunt u Etang 1 enkel exclusief afhuren voor een maximum van 4 vissers. De prijs van La Plaine des Bois – Etang 1 is zeer interessant, slechts € 999,- per week voor het gehele water per week, inclusief het gebruik van het Lodge aan de waterkant!

#4: Loch’ness Carpe

Onder de rook van Le Mans ligt het prachtige karperwater Loch’ness Carpe. Een bijzonder oud water dat onder meer omringd wordt door prachtige oude wilgen. Het viswater is een zeer lange tijd (ruim 21 jaar!) niet bevist. Hierdoor bevat het karperbestand nog vele schitterende verrassingen. Dit kunnen bijvoorbeeld prachtige parels van volschub karpers zijn èn je maakt bovendien kans om een gewichtig ‘Monster van Loch’ness’ te vangen. Sinds 2019 is alles rondom en in het betaalwater aangepakt om er een waar karper paradijs van te maken.

Onder de rook van Le Mans.

#5: Domaine Des Freaux

Op een prachtig uitgestrekt idyllisch domein van ruim 26 hectare in het zuidwesten van Frankrijk ligt het indrukwekkende karperwater Domaine des Freaux. Rust, ruimte, natuur en het karakteristieke landhuis zijn typische eigenschappen die dit fraaie viswater sieren. Het statige huis kijkt uit over het prachtige water dat 14 hectare in omvang meet. Het betaalwater wordt volledig omringd door schitterende grote oude bomen en een aantal windmolens. Bij aankomst op Domaine des Freaux waan je je direct op een hele bijzondere vakantie bestemming in het Zuid Westen Frankrijk.

Voor nog meer informatie kun je zowel via de mail als telefonisch contact met ons opnemen.

The Carp Specialist

Bekijk ook