KWO Boulevard – Week 33

Deze week weer een flinke dosis karpervitamines in KWO Boulevard. Leuke nieuwsberichten en mooie vangsten wisselen elkaar af! We trappen af met een paar oude baasjes  😉


Oude Rotten reünie

Vorig weekend vond op het Belgische syndicaatwater Heylakker een mooie happening plaats! Op initiatief van Wesley Smits kwamen alle ‘oude rotten’ die hij geinterviewd heeft voor Karper magazine te samen.

Oude-rotten-wesley-smits-1

De Heylakker, het water van ‘oude rot’ Theo Pustjens.

Op onderstaande plaat zit toch heel wat karpernostalgie bij elkaar. Van links naar rechts: Arnout Terlouw (redactie Karper magazine), Wijtze Tjoelker, Sjef van den Hoven, Rini Groothuis, Luc de Baets, Marco Kraal, Alijn Danau, Wesley Himself en Theo Pustjens. Zo te zien is er flink genoten!

Oude-rotten-wesley-smits-2

Alle legendes verzameld!


BOA’s houden palingstroper met 35 fuiken aan

In de nacht van maandag 10 juli op dinsdag 11 juli is een verdachte aangehouden op verdenking van het stropen van paling in het Krammer-Volkerak. In samenwerking met de politie, omgevingsdienst Zuid-Holland en de NVWA betrapten Buitengewoon Opsporingsambtenaren van Sportvisserij Zuidwest Nederland de man op heterdaad. Hier waren 3 nachten van posten aan vooraf gegaan.

palingen-stropen

De man viste met maar liefst 35 fuiken en had 25 kilo paling bij zich. De fuiken, paling, fiets en auto van de man zijn in beslag genomen. De paling is in hetzelfde water teruggeplaatst. De man is voor verder verhoor ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

palingen-fuiken

Goed werk mannen! Lees hier meer.


Win een karpervakantie van een week voor jou en je vismaat!

Een karpervakantie in Frankrijk is voor veel karpervissers dé vissessie waar jaarlijks naar uitgekeken wordt. The Carp Specialist is zich hier van bewust en heeft een cadeautje voor de vissers: ze geven de komende weken namelijk maar liefst 4 karperreizen weg! Hoe cool is dat?

1200-21-augustus-Livardiere

Deze week heb je de mogelijkheid om een reis naar het water Etang de la Livardiere te winnen. Dit is voor 2 karpervissers en de reis heeft een waarde van € 550,- te winnen. Doe jij ook mee aan de verloting? Grijp dan hieronder je kans! Vrijdag wordt de winnaar bekend gemaakt op de Facebookpagina van The Carp Specialist.

Klik hier om jezelf in te schrijven en WIN een karpervakantie!


KWO-ers met mooie vangsten

Regen, wind én zon… De afgelopen week kwamen alle weersomstandigheden voorbij en dat zorgde er voor dat er flink wat zuurstof in het water geblazen werd. De karpers ‘deden’ het dan ook goed en meerdere fraaie vangsten konden we noteren! Een korte line-up:

Rodney-Straver-Karper

Rodney Straver is weer begonnen met karpervissen!

Remco-Ekels-quasimodo

Een Quasimodo vis voor Remco Ekels.

Rowan-Reijnen-schub

Rowan Reijnen met een toffe zomerschub.

Mark-Hoedemakers-karper-water-1

Mark Hoedemakers met een spiegel van een nieuw water!

Marino-De-Paepe-kids

Marino de Paepe met zijn kids.

Pieter-Leys-zwart-og

Hoe bruut is deze ‘black eye carp’ van Pieter Leys.

Stijn-Provost

Een vette two-tone voor Stijn Provost.

Liesbeth-van-tongeren-simon-koopen

Liesbeth van Tongeren is de vriendin van Simon Koopen en wist deze spiegel te strikken.

Duidelijk is dat Frederic Heuker niet stopt met vangen. De pareltjes blijven maar komen, wat een bazenvis!

Duidelijk is dat Frederic Heuker niet stopt met vangen. De pareltjes blijven maar komen, wat een bazenvis!

Tijdens een struinsessie ving Robby Eggers deze bizarre karper!

Tijdens een struinsessie ving Robby Eggers deze bizarre karper!

Rick Coppes is niet vies van een flinke ‘slok’ water! De afgelopen weken viste hij vrij frequent het Belgische Albertkanaal. Op dit harde water is het niet eenvoudig om meerdere karpers te vangen. Toch mag Rick (trots) terugkijken op enkele toffe succesjes.

Rick-Coppes

Terwijl er een dieplader voorbij schuift poseert Rick met een toffe AK karper.

Nog een brute spiegel voor Rick!

Nog een brute spiegel voor Rick!

[/col]

[/row]


Gareth aan de slag in België

Iemand waar we veel respect voor hebben is Gareth Fareham. Deze Engelsman vaart volledig zijn eigen koers in het leven en doet 100% waar hij zelf zin in heeft. Regelmatig vist hij aan ‘onze’ kant van het kanaal en begin augustus viste hij een ‘social’ in België en hier wist hij onderstaande dertigers te vangen!

Gareth-Fareham-belgie-2

Gareth-Fareham-belgie-1


Zomerschubs voor Rogier Smit

Ondanks zijn drukke werkzaamheden bij Carpworld Kruidenier wist Rogier Smit toch nog enkele mooie vissen te strikken de afgelopen week. Deze twee schubs maakte dat al zijn (voer) werk niet voor niets was!

Rogier-Smit-zomer-1

Twee fraaie dertigers…

...die het Solar aas niet konden weerstaan.

…die het Solar aas niet konden weerstaan.


De mooiste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn!

Eén van de begeerde spiegels die terugkomt in het artikel van Ronald van Bruggen.

Eén van de begeerde spiegels die terugkomt in het artikel van Ronald van Bruggen.

Het leven van Andy Stark in beeld met 20 foto's.

Het leven van Andy Stark in beeld met 20 foto’s.

Bootvissen met

Zeven vragen over ‘bootvissen’, beantwoordt door Martijn Nederpel.


Frommelmondje voor Scheffer

Cris Scheffer wist de afgelopen week een bijzondere karper te landen op het kanaal. D

Cris-Scheffer-kanaal-karper-2

Een hele aparte bek! Een speling van de natuur?

Cris-Scheffer-kanaal-karper-1

De karper in vol ornaat. Prachtige vangst weer Cris!

Overigens heeft Cris een prachtig tweeluik geschreven over zijn kanaalvisserij. Klik hier voor deel 1 en hier voor deel 2.


De liefde voor ‘ruig’ water van Pascal Philippi

Pascal-Philippe-groot-water

Op de Facebookpagina van Pascal Philippi lazen we de volgende tekst: “Op zoek naar het onbekende zonder namen. Groot, wild en magisch. Niets is er zo mooi als groot openbaar water vissen big game karpers uit eigen land, dat is waar ik voor ga en super blij wordt ik van dit soort vissen en visserij.” Mooie woorden Pascal, duidelijk is wel dat jij geniet van de grootwatervisserij! Keep it up!

De vangst is alweer van een paar jaar geleden, maar duidelijk is wel dat Pascal een grote liefde heeft voor de 'groot water visserij'.

De vangst is alweer van een paar jaar geleden, maar duidelijk is wel dat Pascal een grote liefde heeft voor de ‘groot water visserij’.


Cornplugs van Evolution CarpTackle

Evolution Carp Tackle timmert hard aan de weg en onlangs kregen wij van verdeler GCP een primeurtje in onze mailbox. Namelijk: de nieuwe Cornplugs! Met deze plugs kun je boilies uitbalanceren zodat ze heel eenvoudig opgezogen worden door de karpers. Met een boortje haal je de kern uit de boilie en vervolgens trek je de plug erdoor heen. Als je deze handelingen correct uitvoert krijg je een ‘killer’ aasje dat mooi getopt wordt door een fake maiskorreltje. Geen karper die deze snack kan weerstaan.

Cornplug-hand

De producten van Evolution Carp Tackle zijn verkrijgbaar bij je lokale hengelsport winkelier. Voor bedrijven / winkels die de producten ook willen verkopen, neem contact op met GCP op b2b@globalcarpproducts.com

Cornplug-karper


Jeffrey van Osch wordt ‘gesteurd’

Jeffrey geniet met volle teugen van zijn zomervakantie en stuurde ons dit relaas:

“Ik ben net terug van een 2 nachtse sessie waarin we veel vis hebben gevangen en man, man, man, wat was het warm! Alle aanbeten kwamen ’s nachts en in de ochtend waardoor slapen onmogelijk was. De spiegel op onderstaande foto is niet de grootste maar wel de gaafste! Midden in de nacht kreeg ik een paar piepen, slaapdronken liep ik naar mijn hengel en toen ik zag dat de hanger strak tegen de blank stond pakte ik de hengel van de steun. Na een dril van een minuut of 10 mocht ik deze puntgave spiegel op de plaat zetten.”

Jeffrey-van-Osch-zomer-karper

Een spiegeltje die aan de haal ging met een tijgernootje.

“In de ochtend volgde er een ongelooflijk harde aanbeet. Toen we na 15 minuten nog steeds geen glimp van de vis hadden gezien dachten we beide aan een dikke bak. We besloten de boot in te duiken om naar de vis toe te gaan. Toen deze voor het eerst het wateroppervlak doorbrak waren we erg verrast. Het bleek dezelfde steur te zijn die we 4 dagen geleden ook al hadden gevangen! En dan te bedenken dat het water een goede 10 hectare groot is. Alle vissen zijn gevangen op Force1baits Natural tijgernoten, prima zomeraas!”

Jeffrey-van-Osch-zomer-steur

Twee keer op de kant binnen een week tijd, bizar!


Creatieve Photoshoppers (of toch niet?)

Sommige mensen zijn wel heel handig met het bewerkingsprogramma Photoshop. Wat dacht je van onderstaande karper. Deze vis heeft een wel héél erg bijzondere print  😉

Photoshop-carp

Er zijn mensen die er in trappen… 😉 Knap gedaan!

Photoshop of een goed gevoel voor timing?

Photoshop of een goed gevoel voor timing?

Wederom een twijfelachtige foto. Respect indien deze echt is!

Wederom een twijfelachtige foto. Respect indien deze echt is!


Even tot rust komen…

Grote karpers vangen is mooi, maar genieten van de rust en de natuur aan de waterkant is misschien nog wel mooier! Veel van ons gaan immers vissen om de hectiek van het ‘normale leven’ te ontglippen. Onderstaande sfeerfoto’s geven dan ook goed aan dat zulke momenten een belangrijk onderdeel zijn van het karpervissen. Heerlijk!

Kevin-Pheijffer-sfeer

Kevin Pheijffer snuift de sfeer op aan de vooravond van een nachtsessie.

Nik-Becker-italie

Genieten in Italié, Nik Becker doet niets liever.


Foto van de week: Angling Photography

Op het einde van KWO Boulevard geven we jullie nog een tip: de Facebookgroep Angling Photography. Op deze page worden werkelijk prachtige meesterwerkjes gedeeld, waaronder onderstaande plaat van Ben Hesketh. Als je van mooie vangst- en natuurfoto’s houdt is dit zeker een groep om in te zitten!

Ben-Hesketh

Er worden prachtige foto’s gedeeld in deze groep.


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen (of een ander nieuwtje hebben): mail deze dan naar info@karperwereld.nl

Team KWO – Michiel Pilaar

Bekijk ook