Stekken bepalen met behulp van een dieptemeter + najaarstips!

De hardheid van de bodem bepalen, ‘obstakels’ herkennen en zelfs karpers spotten; functies die de Lowrance Hook Reveal allemaal bezit. Michiel Pilaar gebruikt deze dieptemeter nu al een tijdje en legt jullie in onderstaande video uit wat er allemaal mogelijk is om jouw ideale stek te bepalen!


Michiel aan het woord: “Als je succesvol wilt karpervissen moet je in de de buurt van de vis liggen en zo effectief als mogelijk!” De stelling waarmee ik de onderstaande video wil aftrappen. Er zijn tegenwoordig heel wat handige hulpmiddelen om een stek te bepalen, maar het makkelijkste (en snelste) is toch wel een dieptemeter!

Geen zin om “zwemmen” de bodem in kaart te brengen?
Bekijk dan zeker eens de dieptemeters van Lowrance!

Inmiddels kan ik zelf niet meer zonder en gebruik ik ‘m al jaren om de bodem in kaart te brengen, wiergroei te herkennen en de diepte te bepalen. Hoe ik dat doe en met welke dieptemeter, zie in de onderstaande video!

Tips voor het najaar

Nu het najaar is begonnen, verandert er ook veel onderwater. Want wat dacht je van wiervelden die afsterven en karpers die naar dieper water trekken. Het is nu dus extra belangrijk om alles goed in kaart te brengen om een een goede stek te bepalen. We hebben daar een aantal korte tips voor:

#1: Afstervende wiervelden

Nu het wier begint af te sterven worden steeds meer wateren bevisbaar. Wateren die je nu juist wilt bevissen omdat er in de zomerperiode weinig tot geen hengeldruk heerste. Om op zoek te gaan naar de schone plekken tussen het wier, maak je gebruik van Side- en Downscan. Waar DownScan een weergave geeft van de bodem onder de boot, geeft SideScan deze van de zijkanten! Op deze manier kun je waterplanten en obstakels goed van elkaar onderscheiden! Het positioneren van jouw rig is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Combineer sonar- en dowscan en krijgt een nog betere weergave van de bodem!

#2: Op zoek naar dieper water

Nu de temperaturen beginnen te dalen, zal ook de watertemperatuur lager worden. Karpers zullen de ondiepe zones inruilen voor het dieper water. Door gebruik te maken van de functie Genesis Live, kun je eenvoudig in drie stappen een water in kaart brengen en opslaan! Zo krijg je een goed beeld van de diepteverloop en weet je welke stek je in de loop van het najaar het beste kunt bevissen.

Een rig op de juiste plaats, leverde deze mooie spiegel op!

#3: Stekken terugvinden

Najaarsstekken zijn in kaart gebracht, maar je vist niet non-stop door… Met de Lowrance Hook Reveal kun je stekken opslaan middels GPS. Maak hier zeker gebruik van, want zo vind je jouw hotspots exact terug op de vierkante meter! Hierdoor vis een een stuk effectiever omdat je niet opnieuw de stekken in kaart hoeft te brengen.

Michiel Pilaar


Benieuwd geworden naar de Hook Reveal of wil je eens een kijkje nemen bij de andere dieptemeters van Lowrance? Check dan de website en volg ze op Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

ONDER ANDERE VERKRIJGBAAR BIJ:

Bekijk ook