Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Zwerven met Ricardo – Gedreven tot op het bot

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Iemand die jullie wellicht kennen van zijn gave foto’s en verhalen op de Community Facebookpage is Ricardo Koster. De meeste members zijn laaiend enthousiast over zijn stories en de avonturen die hij meemaakt. Kortom, het werd tijd om te vragen of deze baas wil bloggen op KWO!

Ricardo weet ons altijd weer te verbazen met zijn creatieve fotografie!

De blogtitel is geworden ‘Zwerven met Ricardo’, dit omdat deze boy niet stil kan zitten en telkens op andere wateren vist en met andere methodes aan de slag gaat. Hij trapt nu af met de eerste editie waarin hij zich voorstelt én vertelt over een productief najaarsavontuur…


Wie ben je dan?

Ricardo aan het woord: Ricardo Koster. Dat is de naam die ik na mijn geboorte mee kreeg. Toen ik opgroeide kwamen daar wat koosnaampjes bij vanwege mijn geringe lengte en Kruimeltje was één van de meest uitgesproken namen. Het ergste is dat ik er nog naar luisterde ook! Tja… Ik was Kruimeltje en niet omdat ik zo’n leuk hoedje droeg. Nee, ik was vroeger een beetje een boefje en een draak. Zo één met ADHD en ik kreeg ze dan ook voorgeschreven door de arts: Ritalin, 10 miligram. Tweemaal daags, twee stuks. Dope die ik na 16:00 uur absoluut niet meer in mocht nemen, iets met slaapproblemen…

Van een kleine deugniet heeft Ricardo zich ontwikkeld tot fervent karpervisser en fotograaf!

Slikken deed ik ze niet, natuurlijk niet! Doorverkopen als ‘party drug’ aan mijn mede scholieren, zo konden we weer een zakje bollen kopen! Afijn, het is niet dat ik ernstige delicten gepleegd heb. Welnee, gewoon wat prik werkzaamheden voor bureau Halt in zo’n oranje hesje met nog meer van die halve tamme…

Houd je van de straat he!
Tenminste, feitelijk niet natuurlijk.

Ik ben geboren en getogen onder de ‘roet van Rotterdam’. Vroeger heette dat onder de rook, tot de overheid 80 kilometer zones toepaste en de groene geitenwollen sokken kliek besloten hebben om een milieuzone in te stellen. Jep! De roet rijders besprenkelen nu alleen nog maar de steden en dorpjes eromheen… KUCH.

Inmiddels heeft Ricardo iets anders gevonden om hem van de straat te houden: VISSEN!

Van jongs af aan

Maar goed, zodra ik de eerste stappen kon zetten nam mijn vader mij mee naar de waterkant. Dit klinkt echt verdomd cliché, ik weet het… Dus we ronden dit stuk direct af! Het komt er op neer dat ik het vissen van A tot Z stapje voor stapje geleerd heb.

Van jongs af aan trok Ricardo er al op uit om te vissen!

Bamboe, glas, carbon, pen, oppervlakte, pluggen smijten, dood aas, en ga zo maar door. Belangrijke shit? Belangrijk ja! Dit is in mijn ogen de basis die je eigenlijk niet mag missen. Goed, om een lang verhaal kort te maken, ik ben inmiddels 30 lentes jong. Mijn hobby’s zijn karpervissen (ja serieus!) en fotografie!

Platen als dit schiet Ricardo maar al te graag!

Gedreven tot op het bot

Op dit moment ben ik nog steeds gedreven tot op het bot. Sterker nog, misschien zit ik op dit moment zelfs wel op mijn hoogtepunt. Althans, ‘een stijgende lijn’, een piek, en dan bedoel ik geen gulden… Verdomme wat mis ik die trouwens, die gulden! We gaan dus hard en ik kan genieten van elke vis die ik vang. Vaak kleinere, soms grotere, maar vaak geen echte bakken. Kneiters, knoeperts, of andere aanverwante namen. Nope. Ze zwemmen er wel, want anders vis ik er niet.

Grote exemplaren hoeven niet per se gevangen te worden, maar ze moeten er wel zitten!

Er moet wel potentie aanwezig zijn, maar ik zeg het alvast: fuck gewicht heffen! Dat is de leidraad niet, althans niet de mijne Ik ben trouwens ook niet echt sterk, dus komt dat ff goed uit. Gekkigheid! Ik hou er gewoon van om te genieten en te tetteren op allerlei type wateren.

Grote plassen of kleine slootjes, het maakt Ricardo allemaal niet uit. Zolang er maar gevist kan worden!

Ik geniet overal van. Wateren van 18.000 hectare groot tot een boerensloot. Zo één waar je met een aanloop de overkant kunt bereiken. Heerlijk man! Lekker met een pennetje en een licht hengeltje op stap.

“Pennen is echt prachtig. Je voelt soms het echte jagers instinct!”

De essentie ligt bij mij net als vroeger nog steeds op vissen en vissen vangen. Wel openbaar water, altijd! Ik wil namelijk kunnen gaan en staan waar ik wil, en weg wezen als ik dat wil! Eigenlijk zoek ik vooral voldoening, en openbaar voldoet. Ik moet nog wel een keer met mijn neus in de boter vallen in het buitenland. Ik heb dus besloten om in Frankrijk even geen rivieren meer aan te pakken. Dat is misschien spraakstof voor een andere keer. Voor nu: efkes wisselen Pietertje!

De Franse rivieren worden even met rust gelaten. In eigen land is er nog genoeg te beleven!

Zondagnacht: voeren!

We hebben een plannetje bedacht. Aydin en ik. Aydin is mijn vaste vismaat en we hebben wel vaker sluwe manieren uitgedokterd om een mooie serie vissen te strikken. Naast plannen maken voeren we ze natuurlijk ook uit, jawel! Een voerplannetje dus. Er wordt een baaltje duivenvoer verzopen en op een vlam gezet. Helemaal kapot maken die zooi! Aydin is chef-kok en heeft een hele mooi grote keuken tot zijn bezit op het werk, een baaltje van 25 kg word daar gewoon even in één keer gekookt… Netjes!

Voor Ricardo is Aydin een (vis)maat voor het leven!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1