Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Vrije aminozuren: wonderstofjes of niet? – Ed Cremers

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Aminozuren, we kennen het woord allemaal. We weten dat ze klein zijn en dat ze iets met attractiviteit van aas te maken hebben… Maar wat zijn aminozuren nou écht? Zijn het stofjes die vooral de commerciële aasmakers dient of hebben (vrije) aminozuren een grote meerwaarde om méér te vangen? In deze update pluist Ed Cremers dat voor jullie uit! 


Vrije aminozuren

Ed Cremers als het woord: Aminozuren zijn de bouwstenen van het aardse leven, concreter gesteld: van alle eiwitten. Niet alleen zitten ze in gebonden toestand in eiwitten, ook komen ze in ongebonden toestand voor. Tot op heden heeft de wetenschap 21 van deze vrije aminozuren ontdekt. Stofjes die de karper aantrekken, beantwoorden aan een zeker profiel: ze zijn wateroplosbaar, eenvoudig van moleculaire structuur, hittebestendig, niet-vluchtig en veelvoorkomend in de natuur.

Elk aminozuur heeft een moleculaire structuur.

Aminozuren bezitten deze eigenschappen allemaal. Het betekent echter niet dat aminozuren per definitie attractief zijn. Zowaar kunnen ze een hoog smaakbederf opleveren. Zo geeft het aminozuur valine: een voor de karper uiterst walgelijke smaak.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1