Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Voorkom deze 5 fouten & vang meer vis in de zomer!

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Je emmertje tijgernoten vergeten… verkeerde waterkeuze… niet het juiste type haak gebruiken… De zomer heeft stiekem veel valkuilen waardoor jij karpers kan mislopen. In dit artikel delen we 5 veelgemaakte fouten die karpervissers neigen te maken tijdens de warmste periode van het jaar. Lees snel verder en vang meer schubs en spiegels deze zomer 😉


1. Belaag de karpers niet alleen op de bodem

Afgelopen woensdag begon de zomer en waar dit jaargetijde voor de meeste Nederlanders en Belgen als favoriet geldt is dat voor karpervissers vaak anders. Het voor- en najaar staat wat dat betreft vaak bovenaan het lijstje. Dit omdat de visserij heel wisselvallig kan zijn tijdens de maanden juli en augustus. Daarom delen we in dit artikel wat tips van Mike Thille, Thijs Last, Michiel Pilaar en Kevin Diederen om extra succes te hebben de komende maanden.

Karpervissen in de zomer: heel tof, maar er kan ook van alles mis gaan!

Mike aan het woord: De afgelopen weken heb ik veel in Nederland gevist en het viel me op hoeveel karpervissers dezelfde fout maken. Namelijk het stug met loodsystemen vissen op de bodem en ook nog eens op de diepere delen van het water. Volgas 24 uurs sessies kloppen, hopend op een aanbeet.

Is het valsspelen? Zonder drone gaat Mike Thille in ieder geval niet meer op pad…

Als ‘vissende vader’ heb ik niet extreem veel tijd, daardoor wil ik zo productief mogelijk mijn visuren besteden. Om die reden draait voor mij alles om LOCATIE. Ik wil vissen waar de vis zwemt (en vooral waar deze aast)! Mijn drone hangt daarom soms wel 1 of 2 uur in de lucht tijdens een visdag. Sommige vissers zeggen dan “valsspelen”, maar… waren elektronische beetmelders en voerboten ooit ook niet voor ‘nep vissers’…?

Een puntgave vis voor Thille.

Het viel me de afgelopen sessies op hoe bizar vaak de vissen aan het wateroppervlak lagen. Meer dan ooit heb ik dan ook met brood en hondenbrokken aan (op beter gezegd OP) het wateroppervlak gevist. Geloof me; dit was een gamechanger. We hebben met de voerboot hondenbrokken gevoerd, ballen brood gekneed en met een voerschep naar de horizon gesmeten, kortom: ik heb veel geleerd! Stay tuned voor de video van dit Nederlandse project want het wordt #epic!

Vis in het netje dankzij het vissen op EXACT de juiste locatie.

#2 Vis niet altijd met groot aas

Thijs Last: Wat veel vissers in mijn ogen nog wel eens verkeerd doen is het vissen met boillies, boilies en boilies. Oja, én een halve pop-up… Het klopt dat de karpers in de zomer flink wat voedsel kunnen opnemen, maar dat wil niet zeggen dat groot aas altijd de beste keuze is!

Een aasopname voor het oog van de draaiende camera.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1