Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Van slootschubs tot Balkanbakken – De Top Drie van Maik Roeleveld

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In deze kersverse editie van de ‘Top 3 van’ komt Maik Roeleveld aan het woord. Deze zeer sympathieke baas staat altijd voor iedereen klaar en “nee”, komt in zijn vocabulaire niet voor. Naast zijn drukke job in de bouw heeft hij ook nog tijd voor een aantal hobby’s binnen de hobby. 

De sympathieke Maik is naast een fantastisch mens, ook nog eens een zeer gedreven karpervisser!

Zo draait hij zijn eigen aas, heeft hij een reusachtige koivijver en schiet hij zeer verdienstelijke foto’s. Dat hij daarnaast ook nog tijd heeft om te vissen is opmerkelijk. In eigen land, maar ook in Slovenië en Frankrijk wist hij fraaie resultaten te boeken.

Een Balkan Bak voor Mighty Maik.

Benieuwd naar welke vissen zijn top drie invulling geven? Lees dan snel verder want onze eigen Bart Haaring ging met hem in gesprek!


#3:  Trip down memory lane

KWO: Wat maakt deze vangst voor jou zo bijzonder dat hij een plekje heeft gekregen in jouw top drie? 

Maik Roeleveld aan het woord: Dit is mijn eerste karper boven de 30 pond. Dat was destijds een hele ervaring, circa 15 jaar geleden. Het was ook mijn eerste echte kennismaking met het karpervissen. Ik heb mijn hele leven wel gevist. Vooral met de  vaste stok en winckle picker.

Ik viste toen soms al ’s nachts, maar dan op paling met een belletje aan de top, mega hightech!

Dan haak je ook wel eens een karper. Dus van het één, kwam het ander en toen werd ik door een vriend gevraagd om een keer mee te gaan nachtvissen op karper. Ik viste toen soms al ’s nachts, maar dan op paling met een belletje aan de top, mega hightech! Ik was toen vooral onder de indruk van al het materiaal dat mee ging. Hengels, beetmelders, endtackle, noem het maar op. Alles was er, maar ik vond het voornamelijk gezellig en lekker in de buitenlucht. We vingen helaas niets. 

Een aantal jaren geleden ving Maak deze vis terug, deze keer ging hij wel op de foto! 😉

Ik ben toen direct de volgende dag naar de lokale hengelsportwinkel gegaan. Daar aangekomen direct alles gekocht wat ik nodig had. En toen ging ik voor het eerst nachtvissen bij ons aan een lokale sloot. Dit zou een gedenkwaarde nacht worden. Ik ving toen direct de topvis van het betreffende slootje, op net iets meer dan 15 kg. Ik had nog nooit van mijn leven zo’n grote vis gezien. De elegantie spatte er vanaf. Een foto van dit memorabele moment is er helaas niet. Dat was toen maar bijzaak.

Maik had toen nog geen idee dat dit het startschot ging zijn van een hobby die zou uitgroeien tot een grote passie.

Vissen waren er toen om te gevangen worden, niet voor op de foto! Maar deze vis heeft wel de weg bepaald in het karpervissen voor mij, nu ik er zo op terugkijk. Dezelfde vis ving ik een aantal jaren later nogmaals, toen heb ik deze wel op de foto gezet. 

KWO: Was het een bekende vis voor jou, of kwam de vangst als een complete verrassing?  

De vis was destijds dan ook een complete verrassing voor mij. Ik had geen idee dat er zoiets zo dichtbij huis zou zwemmen. Ook sprak ik een paar echte karpercracks die een stuk verderop zaten te vissen en niets hadden gevangen. Toen één van deze heren vroeg met wat voor ‘bolln’ ik viste, snapte ik eerlijk gezegd niet direct wat hij bedoelde. Het enige wat ik wist was dat er aardbei in zat. Tegenwoordig is mijn kennis omtrent aas en vissen vele malen groter geworden. Alleen de lol en de beleving die ik destijds had, is er altijd gebleven.  

Uiteindelijk belandde Maik van de sloot dichtbij zijn huis, tot in Frankrijk, Slovenië en tal van mooie karperbestemmingen.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1