ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Topsessie Ontrafeld: de Duitse monsterspiegel voor Maarten Groeneveld

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Op sociale media, in magazines en op de diverse karperwebsites worden bijna dagelijks succesverhalen gedropt. Berichten als “Vier veertigers in een week” of “Eindelijk mijn targetvis in het netje” zijn super tof om te lezen maar zou het niet leuk zijn om te weten HOE deze resultaten tot stand zijn gekomen?

In deze update onthult Maarten Groeneveld hoe hij een Duitse monsterspiegel wist te strikken.

Maarten Groeneveld zette de afgelopen periode zijn tanden in een Duits kanaal van meer dan acht kilometer lang. Uiteraard gaat dit gepaard met doordachte tactieken en een berg doorzettingsvermogen. In deze update vertelt hij jullie hoe hij dat deed en hoe hij een absolute droomvis wist te strikken!


KWO: Kun je eerst vertellen naar welke sessie je ons mee terug gaat nemen? Welk watertype, je historie met het water en welke periode van het jaar was het?

Maarten Groeneveld aan het woord: Voor dit artikel wil ik het graag met jullie hebben over het afgelopen seizoen. Ik heb ervoor gekozen om een behoorlijk lastig Duits kanaal te gaan bevissen. Het betreffende stuk is acht kilometer lang en er zwemmen maar een twintigtal vissen hun rondjes. Deze vissen zijn veelal karpers van de buitencategorie, echte Duitse machines! Jullie snappen natuurlijk dat het niet ongebruikelijk is om heel wat nachten op rij te blanken… 

Op harde kanalen zijn nachtjes blanken geen uitzondering, daar moet je mee om kunnen gaan.

Duitse makelij

Als dit nog niet pittig genoeg is, bestaat het kanaal voornamelijk uit rechte stukken, troebel water met weinig plantengroei en stenen. Het betreft basaltkeien van Duitse makelij, onverwoestbaar en bijna net zo hard als de visserij op dit stuk. In de zomer staan er rietkragen die het nog enigszins een aanzien geven.

Het betreft basaltkeien van Duitse makelij, onverwoestbaar en bijna net zo hard als de visserij op dit stuk.

De bodem is veelal monotoon, met her en der een kuiltje. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat het er niet druk is. Wil je hier geregeld vis vangen, dan heb je of veel geluk of je weet iets wat een ander niet weet. 

Er heerst een mysterieus sfeertje over dit kanaal.

Als je dit stukje Duitse eenvoud wil vergelijken met een ander water, dan kan dat het beste met de Belgische kanalen; hard, veel uren maken en vaak een kleine bezetting. Het heeft mij van tevoren veel energie gekost om alle schaarse informatie te bundelen tot iets waar ik van op aan kan. Duitsers maken geen grappen, als je de reclame van Opel mag geloven. Ze zijn in het begin inderdaad wat stug, maar als ze zien dat je serieus bent, dan kun je er prima mee praten.  

Een brug demonteren… Dat is zo gepiept bij onze Oosterburen.

Het kanaal heeft al een lange tijd een bijzondere aantrekkingskracht voor mij, de mysterieuze aanblik, gepaard met de grote schatten die er rondzwemmen, maken het onweerstaanbaar. Het moest er maar eens van komen! 

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1