Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Tip voor 2023: plan een sessie op de Franse kanalen!

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Als er één watertype is welke karpervissers veelal links laten liggen, dan zijn het de Franse kanalen wel. Dat is volgens onze eigen Ricardo Koster eigenlijk best zonde want de visserij is vaak niet al te ingewikkeld. Daarnaast herbergen deze pittoreske kanaaltjes vaak verborgen schatten, karper tot hoog in de 40 pond… In dit artikel informeert hij jullie over deze specifieke visserij. Nieuwsgierig? Lees dan ZEKER verder!

Veel vissen laten de fantastische Franse kanaaltjes links liggen, Ricardo niet!

Welk kanaal?

Ricardo aan het woord: Het kiezen van een specifiek kanaal is op zichzelf niet zo lastig. Het begint tenslotte bij de afstand die je maximaal wilt rijden. Door heel Frankrijk heen lopen er diverse kanaalstelsels die vrijwel allemaal interessant zijn. Dit komt simpelweg omdat veel visverenigingen in Frankrijk al jarenlang karpers uitzetten, zeker in de kanaaltjes. De visserij in Frankrijk leeft enorm en op tal van deze kanalen worden jaarlijks wedstrijden georganiseerd.

Door heel Frankrijk lopen fantastische kanalenstelsels die vrijwel allemaal interessant zijn!

De Franse visverenigingen willen dus graag dat er een goed bestand zwemt voor deze wedstrijden. Als je op zoek bent naar een kanaal is het vrij eenvoudig. Je tikt op Google ‘Franse kanalen‘ in en je vindt een hele waslijst. Nu is het slechts sorteren of de afstand rendabel is om tot de volgende stappen te komen en dat is natuurlijk het nachtvissen.

Over ‘verborgen parels’ gesproken!

Waar mag ik nachtvissen?

Nu je het kanaal hebt gekozen moet je eerst weten in welke regio (departement) het water ligt. Frankrijk is in zijn geheel namelijk onderverdeeld in 102 departementen. Stel je hebt ‘Le Canal D’Aire’ gekozen en deze ligt in departement 62 (zoek ook dit op via Google). Dan is het vervolgens vrij eenvoudig om de nachtzones te vinden door de volgende zoektermen op google in te typen:

  • Pêche de nuit 62 
  • Parcours pêche de nuit 62
  • Geocarp 62 parcours
Frankrijk is opgedeeld in 102 departementen met allemaal verschillende regeltjes.

Als je deze drie zoektermen gebruikt in Google en alleen het departement waar je naartoe wilt gaan verandert: dan kom je er vaak zeer snel en gemakkelijk achter waar de nachtzones zijn. Met Google Chrome kun je de gehele website zelfs vertalen naar het Nederlands en met handen en voeten kom je er vrij gemakkelijk uit. Sommige departementen hebben het makkelijker gemaakt als anderen. Soms kom je op Google Maps uit waarbij de nachtzones zelfs keurig in kleur worden aangegeven.

Vaak krijg je redelijk snel een google maps screenshot met gemarkeerde nachtviszones!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1