Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Tijdmachine: Sjoerd Buijks over de digitale ontwikkelingen, beleving en passie!

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Wat als er een tijdmachine zou zijn voor ervaren karpervissers… Een machine die hen terugbrengt naar hun jeugd zodat ze hun jongere IK wat tips, tricks en wijsheden kunnen influisteren..? Precies dit is wat we gaan doen in de rubriek ‘Tijdmachine’.

In deze update stapt Sjoerd Buijks in de tijdmachine…

Na de update van Ruud Schoefs kun je hier de bijdrage van ‘Brabo in the Bush’ Sjoerd Buijks lezen. Hij stapt in de tijdmachine en heeft enkele interessante inzichten voor jullie klaarstaan!


Sjoerd Buijks aan het woord: ‘Staand op de pedalen met een kar vol visgerei achter de fiets, probeer ik al van ver over het dijkje te kijken in de hoop dat er niemand op het beoogde visstekkie zit. Tot mijn grote vreugd blijkt deze vrij te zijn.

Ik noem het een verviste jeugd.

Gisteravond kon ik de slaap haast niet vatten omdat deze dag in het teken zou staan van vissen. Zoals eigenlijk mijn hele jeugd in het teken stond van vissen… Ik noem het een verviste jeugd. 

Vrijwel heel Sjoerd’s jeugd speelde af met een hengel in zijn hand.

Dit is hoe het twintig jaar geleden begon aan de waterkant. In die twintig jaar is er een hoop gebeurd wat ik met de kennis van nu, graag anders had aangepakt.

Met de kennis van nu…
…had Sjoerd het vroeger helemaal anders aangepakt.

’t Stekkie

Wat ik in de jaren wel heb geleerd is dat stekkeuze sleutel nummer één als je voor GOUD wil gaan. Je kan alles dik voor elkaar hebben. Met de best indraaiende rig vissen. Goed aas aan je hair hebben hangen.

Zwemt er geen karper waar je op dat moment vist, dan ga je ze niet vangen, zo simpel is het.

Nieuwe batterijen in je beetmelders hebben gestopt. Zwemt er geen karper waar je op dat moment vist, dan ga je ze niet vangen, zo simpel is het.

Stekkeuze is de eerste weg naar succes, daar bestaat geen twijfel meer over.

Te vaak bleef ik vroeger hangen in patronen, als grote tip naar mijn jongere ik. Zorg dat je mobiel bent en kijk verder dan je neus lang is. Beter tien minuten vissen op een perfecte spot dan een middag verkwanselen op een plek waar je ooit eens één keer een run hebt gehad.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1