ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Pionieren in Frankrijk… Kan het nog? – Ricardo Koster

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Bij het woord “pionieren” schiet menig visser wellicht in de lach. Pionieren bestaat volgens velen allang niet meer, maar is dat wel correct of het is slechts een mening? Ricardo Koster is van mening dat het nog altijd mogelijk is, zeker in Frankrijk! In dit artikel neemt hij jullie dan ook graag mee naar een heerlijke sessie op fonkelnieuwe visgronden.


Ricardo Koster aan het woord: De definitie van het pionieren ansicht is het ontdekken van een stuk grond welke nog niet ontdekt is door de mens of het zelf ontdekken van een bepaalde omgeving. Je kunt dus beslist nog wel pionieren in mijn ogen, al is dit weliswaar een persoonlijke ervaring van ieder individu.

Pionieren op onbekend terrein, Ricardo vindt het fantastisch!

In mijn beleving is pionieren ergens heen gaan zonder enige informatie van derden. Geen ‘factchecks’ of antwoorden verkregen via google die bevestiging geven of geheimen onthullen. Geen enkele informatie dus en er gewoon met een gestrekt been in gaan, we zien wel of we de bal of speler raken, een prachtig avontuur!

Actie!

Ik haal Frank direct na het werk op en rijden steeds dieper Frankrijk binnen. Ergens laat in de nacht stappen we uiteindelijk in ‘the middle of nowhere’ uit de auto en geniet ik van een serene stilte na een lange rit. Met beiden een hoofdlampje op het hoofd slaan we ons een weg tussen de agressieve muggen door. We speuren naar tekenen van onze gevinde vriend het kanaal een stukje af en met een hengel met slechts een loodje aan de lijn bevestigd zoeken we eventuele schone stukken tussen het wier. 

Een monotone plantenbak vol wier, typisch voor de Franse kanalen!

De structuur van het bodemverloop blijkt een saaie monotone bak met wier. Dit is precies zoals de meeste kanalen in Frankrijk zijn en hier zijn we wel bekend mee. Uit onze eerdere ervaringen met het vissen in Frankrijk weten we dat we niet al te moeilijk moeten doen rond dit tijdstip. Het is nu zaak om ‘gewoon’ een stek te pakken, de hengels erin te ‘bonjouren’ en te tukken. Morgen staat er weer een nieuwe dag voor de deur en dan gaan we echt gas geven!

Tijdens het laatste bakje koffie komt er plots leven in de brouwerij en jankt Frank zijn beetmelder het uit. 

Als we rond half 3 het laatste biertje weggetikt hebben sluiten we de ogen. De nacht verloopt angstvallig stil, maar de twee dikke jumpers die we hebben gehoord geven de burger moed. Vlak voor het opruimen zoeken we wat potentiële stekken op Google Maps en hier en daar wordt een marker geplaatst. Tijdens het laatste bakje koffie komt er plots leven in de brouwerij en jankt Frank zijn beetmelder het uit. Een oersterke kanaal schub van een kilo of 10 is het haasje en mag eventjes voor de lens poseren. 

Deze puntgave schub zorgde ervoor dat er nog wat voer achter gelaten werd op de desbetreffende stek.

Deze vis is echt ziekelijk mooi en ze lijkt nog nooit een ervaring met vissers gehad te hebben. Door deze vis en de jumpers die we hebben gehoord besluiten we om hier in ieder geval wat voer achter te laten. We zullen de stek dagelijks onderhouden en op gevoel wederkeren voor een hopelijk ziek goede ‘slachtsessie!’ 

Plan de campagne

Het kampement wat slechts bestaat uit een tas en een bed is vrij vlot opgeruimd en het voer ligt te water. We hebben een lange dag voor de boeg om diverse stekken te bekijken en aan te voeren, super zin in! De eerste stek die via google maps gevonden is wordt goed bekeken. We lopen het stuwvak voor ruim de helft af op zoek naar karper maar tevergeefs. In geen enkel wierbed is een zwarte schim te vinden en een beetje perplex lopen we het rot eind weer terug. 

F*ckinnggggg helllll wát een vis!

Eenmaal terug aan de andere kant van het stuwvak zien we ineens een schim tegen de kant aan liggen. Sluipend komen we dichterbij en met de polaroids in de aanslag zien we direct meerdere vissen cruisen. Een dikke spiegel met witte uitlopers op haar vinnen zwaait ons tegemoet, f*ckinnggggg helllll wát een vis!

Dat er speciale vissen op de Franse kanalen zwemmen, werd al snel duidelijk…

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1