Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Mijn beste voorjaar ooit – Ricardo Koster

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Het is vandaag maandag 21 juni, het begin van de zomer en dat is dan ook een zeer geschikt moment om terug te blikken op het afgelopen voorjaar. Exact dat is wat onze maat Ricardo Koster gaat doen, want hij was letterlijk niet te stoppen. De foto’s bleven maar verschijnen dus wij werden alleen maar benieuwder naar zijn verhaal. In zijn nieuwe blog legt hij jullie tot in de puntjes uit hoe zijn ‘beste voorjaar ooit’ verliep. Hou je vast en geniet ervan!


Ricardo vertelt: Mijn laatste blog dateert ondertussen uit het tijdperk van de ‘koude jatten’. Een barre koude oostenwind op je porum en een gekrompen ‘Willie’ als je moet pissen… Op het moment van schrijven hebben de meeste karpers hun schaamteloze ‘public orgies’ achter de kieuwen en is de zomer dan toch écht eindelijk begonnen.

In de laatste blog zag het weerbeeld er inderdaad nog wat anders uit…

Wat duurde het dit jaar lang hé, alvorens er enig teken van warmte kwam opzetten! Ach ja… We klimmen maar eens in het toetsenbord, lees je mee?

Het target water

Het is begin april als ik een meerdaagse sessie ga vissen met Frank en Joost. Nadat we gigantisch op onze bek zijn gegaan op een kanaaltje en een rivier, maken we wederom een nieuw strijdplan. Deze moet zich dit keer in mijn regio af gaan spelen. Voor de zekerheid rijden we toch eerst nog even langs een ’target water’.

Het voorjaar: veel vissers keken er hard naar uit.

De stekken zijn waarschijnlijk bezet, maar als je Jehova Jomanda gelooft dan zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Bij aankomst zijn zowaar alle stekken vrij en de karren worden zo snel als mogelijk volgeladen, goud! Ik jank de auto eerst nog even een kleine 60 kilometer naar Rotterdam toe. Ik neem snel een douche, pak de elektromotor en de accu en ook ik sta 2,5 uur later op de stek. Het weer is guur, er staat een zonnetje maar schijn bedriegt…

Een gure wind zorgde ervoor dat het zonnetje snel vergeten was.

De automatische piloot wordt ingezet en binnen een uur zit ik met de boot op het water. Als ik aankom in de hoek waar ik de rigs wil droppen, zie ik twee kleinere spiegels, maar ook een zeer dikke.

De vis lijkt echt in deze hoek te zitten en het vertrouwen is maximaal!

Het formaat van het type “WTF, WAJOW, ZIEKELIJK!”. Langzaam zwemt het groepje weg de diepte in en achter deze drie vissen trekt nog een ongekend dikke zeug voorbij. De vis lijkt echt in deze hoek te zitten en het vertrouwen is maximaal!

Ricardo verspreidt wat veertien millimeters in de beoogde zone.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1