Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Master de maand – November – Timing, weersomstandigheden en kennis

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

De maand november is er eentje die zowel geliefd als gehaat wordt. De recreatieve vissers houden het vaak voor gezien zodra de eerste nachtvorsten arriveren terwijl de hardcore wintervissers dan pas wakker worden. In welke categorie je ook valt: een paar nuttige tips zijn vast welkom!

In razendsnel tempo verliezen de bomen hun blad.

Vandaar dat we in deze Master de Maand weer een aantal topvissers aan het woord laten. Lees verder voor leerpunten van Thijs Last, Niels Traa en Matheus Grover.


Speel in op de actie die je krijgt

Laten we aftrappen met een blik op de weersvoorspellingen. Deze zijn gelukkig nog vrij mild. Keiharde vorst of ijskoude regen (die de watertemperatuur hard omlaag kan brengen) blijven ons bespaard. Op veel wateren schommelt de watertemperatuur dan ook nog steeds zo tussen de 10 en 12,5 graden. Op zich een temperatuur waarbij de karpers nog wel wat van onze karpersnoepjes kunnen verwerken 😉

Het wordt aangenaam najaarsweer de komende week.

Een recente vangst die ons opviel was die van Matheus Grover, ook wel bekend als Matheus Fish & Tags. Deze Belgische fanatiekeling heeft recent zijn targetvis gestrikt, namelijk De Mohikaan. We vroegen hem naar zijn tip voor de maand november onder de foto lees je zijn visie.

De allergrootste karper van de Benelux vangen: het kostte Matheus tientallen nachten…

Matheus aan het woord: Wie succesvol wil zijn de komende weken dient constant in te spelen op de omstandigheden. Mijn tactiek is: 1 of 2 nachten per week vissen en vervolgens meerdere momenten per week, tussendoor de sessies, tijd spenderen aan het water. Wat ik vooral NIET doe is ‘blind’ voer in het water smijten. Met watertemperaturen van maar nipt 10 graden wil je niet hebben dat er voer blijft liggen.

Voer niet teveel, tenzij je veel actie krijgt: dan kun je de hoeveelheid aas opschroeven.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1