Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Mandy’s Onderwaterwereld – Deel 1 – De ‘lagen’ in het water

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

We zijn allemaal gefascineerd in het leven dat zich onder de waterspiegel afspeelt. Met uiterste precisie zoeken we onze stekken uit, knopen honderden onderlijnen per jaar en wachten vervolgens geduldig af tot er een beetmelder begint te janken. Maar als het even niet wil lukken dan wijten we dit vaak aan de karpers of aan de weersomstandigheden…

Is er bij jou nooit de gedachte rondgegaan dat je rig misschien wel eens in de knoop ligt of je pop-up misschien tóch niet zo goed drijft op 10m diepte? Tijd om het eens van dichtbij te gaan uitpluizen en dát heeft Mandy Zupansic voor jullie gedaan.

In haar artikelen reeks Mandy’s Onderwaterwereld trekt ze haar duikuitrusting aan en gaat ze ter plaatse op onderzoek uit om informatie in te winnen over interessante thema’s. Het eerste artikel gaat over een natuurfenomeen waar we op veel wateren mee te maken hebben in de maanden juni – september: de thermocline.

Karpers en de onderwaterwereld: het is en blijft fascinerend!

Een echte waterrat

Mandy aan het woord: Voordat ik begon met karpervissen was ik een fanatiek perslucht duiker en wedstrijdzwemmer. Enkele keren per week dook ik naar de bodem van een meer om wat naar obstakels en vissen te gluren. Regelmatig kwam ik metersnoeken tegen die tussen het wier lagen te wachten op een makkelijke versnapering. Ik kon heel kort bij komen zonder dat ze ook maar een vin verroerden. De karpers vonden mijn aanwezigheid echter niet echt gepast en ze bleven dan ook liever op afstand.  

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1