SQUID SPECIALS

Onze bewezen dikke vissen boilie nu nóg beter

Na 3 jaar waren we er klaar voor om onze Squid boilie naar het volgende level te pushen. Deze dikke vissen boilie heeft vanaf nu nog meer smaak en wateroplosbare attractors in zich. Met de unieke combinatie van ingrediënten onderscheidt deze boilie zich van alle andere Squid boilies op de markt en blijft hij steady de grootste vissen opleveren in binnen- en buitenland.

Features van onze SQUID SPECIAL

Een Squid boilie met unieke twisten

  • Grote hoeveelheid vrije aminozuren
  • Hoogwaardig Squid en Kelp extract
  • Vol met kruiden voor smaak en attractie
  • Zelf ontwikkelde Squid & Octopus flavour
  • Wateroplosbare attractors
  • Zoete smaak en geurstoffen
  • Goed verteerbaar
  • 17% aan hoogwaardig eitwit
BESTELLEN

Lees hieronder een uitgebreide beschrijving van deze boilie

Features van onze SQUID SPECIAL

Een Squid boilie met unieke twisten

  • Grote hoeveelheid vrije aminozuren
  • Hoogwaardig Squid en Kelp extract
  • Vol met kruiden voor smaak en attractie
  • Zelf ontwikkelde Squid & Octopus flavour
  • Wateroplosbare attractors
  • Zoete smaak en geurstoffen
  • Goed verteerbaar
  • 17% aan hoogwaardig eitwit

Lees hieronder een uitgebreide beschrijving van deze boilie

De vernieuwde Squid Special range

Readymade boilies
12mm, 15mm, 20mm, 24mm & 28mm
€ 8,95 per kilo

15mm fluo pop-ups
Voor chod/spinner-rigs of creëer snowman-rigs.
€ 9,95 per pot

Hard hookbaits
15mm, 20mm & 24mm

€ 7,25 per pot

Squid Booster
Soak je voer of haakaas voor extra attractie.
€ 10,45 per fles

Klik hier om alle producten en deals te bekijken

De vernieuwde Squid Special range

Readymade boilies
12mm, 15mm, 20mm, 24mm & 28mm
€ 8,95 per kilo

15mm fluo pop-ups
Voor chod/spinner-rigs of creëer snowman-rigs.
€ 9,95 per pot

Hard hookbaits
15mm, 20mm & 24mm
€ 7,25 per pot

Squid Booster
Soak je voer of haakaas voor extra attractie.
€ 10,45 per fles

Afgelopen jaar heeft Mark al flink huisgehouden met dit nieuwe recept.

Afgelopen jaar heeft Mark al flink huisgehouden met dit nieuwe recept.

Samenstelling en visie achter onze

Squid Special boilie

Het uitgangspunt van onze squid boilie is om de goede eigenschappen van ‘vis’ en ‘zoet’ te combineren in één bol. Hierbij staat een goede smaak en het gebruik van een breed scala aan attractors voorop. We willen immers vooral VEEL karpers aanspreken en (nadat ze eenmaal van de bol geproefd hebben) moeten ze ervan willen blijven eten.

DE BASIS

We zijn begonnen met een basis van koolhydraat- en eiwitrijke producten welke eveneens rijk zijn aan noodzakelijke voedingsvezels. De basismix zorgt voor een goede en grove structuur waardoor de attractors probleemloos uit de boilie kunnen lekken. Daarbij is de bol, mede dankzij de voedingsvezels, ook goed te verteren voor de karper en kan hij er de nodige energie en voedingsstoffen uit halen.

Om de hardheid en taaiheid van de boilie te bevorderen hebben we gebruik gemaakt van ei-compound. Zo kun je met een gerust hart de boilies een nacht aan je hair laten hangen, hoef je niet bang te zijn voor klein gespuis dat je boilie aanvreet en is het bijvoeren met de werpbuis geen enkel probleem. Bovendien is ei-compound enorm rijk aan eiwitten met een zeer goede voedingswaarde en bevat het voor de karper noodzakelijke oliën en vetten. Door de hoge dosering ei-compound die we hebben opgenomen in deze boilie krijgt het eiwit gehalte een flinke boost en extra voedingswaarde, wat het lange termijn effect van dit aas zeker ten goede zal komen.

DE ATTRACTORS OP BASIS VAN VIS

Vismeelboilies scoren gewoon goed. Vaak zitten de producten die voortkomen uit de zeevis-industrie en uit professionele visvoerbedrijven bomvol goede voedingstoffen en zijn ze zeer attractief voor de karper. Een vismeelboilie is echter wel snel herkenbaar. Zeker op drukbeviste wateren kan dit in je nadeel gaan werken. Wij hebben er daarom voor gekozen om vis extracten in de boilie te verwerken in plaats van vismelen. Zo profiteer je van de visachtige attractoren, maar heb je niet het herkenbare vismeel in de boilies zitten.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan Kelp & Squid Extract. Deze bijzondere extracten zijn van zeer hoge kwaliteit en bevatten complexe eiwitten, complexe koolhydraten, mineralen, lange ketens onverzadigde vetzuren, enzymen en vitaminen.

De attractie zit hem met name in het hoge gehalte aan nucleotiden, in elk organisme de bouwstenen voor het DNA en onderdeel van essentiële stofwisselingsprocessen in levende cellen. Nucleotiden zijn, naast o.a. vrije aminozuren, de sterkste natuurlijke attractors voor karpers. Vrije aminozuren zijn eveneens in hoge mate aanwezig in Kelp & Squid Extract. Het feit dat zowel nucleotiden als vrije aminozuren aanwezig zijn in deze extracten én dat ze goed wateroplosbaar zijn maken deze extracten ook o.a. zeer geliefd bij professionele wedstrijdvissers en natuurlijk duizenden karpervissers.

In aanvulling op deze poedervormige extracten zochten we ook naar vloeibare attractors. Zo hebben we een flinke dosis salminol in de bollen verwerkt. Deze liquid wordt gemaakt van de resten van consumptiezalmen. Deze worden vermalen en vervolgens gehydroliseerd. Hierdoor ontstaat een mooie bruine vloeistof welke bomvol zit met vrije aminozuren die goed waarneembaar zijn voor de karper.

Daarbij bevat deze Squid boilie een ruime hoeveelheid aan onze zelfontwikkelde Squid & Octopus flavour. We vonden het lastig om een geschikte flavour op de markt te vinden en daarom hebben we in samenwerking met een laboratorium onze eigen flavour ontwikkeld. Een flavour is eigenlijk niet de goede omschrijving, het is een complexe vloeistof die de eetlust van de karpers stimuleert. Deze vloeistof zit bomvol attractie en geeft het aas bovenal een heerlijk zachte en aangename smaak. Deze unieke eigenschap kun je dus niet terug vinden in andere boilies op de markt!

HET ZOETE ELEMENT IN DE BOILIES

Om de smaak van de boilie zoet te maken zijn we gaan werken met pure glucose. Dit wordt voornamelijk gewonnen uit mais. Het is een zogenaamde monosacharide, de kleinst mogelijke suikermolecule. Deze vorm van suiker maakt de boilie wat zoeter, maar zorgt er vooral voor dat de karper direct energie uit het aas kan halen. Het is supergoed oplosbaar en de karper merkt op afstand de aangename zoete smaak al op. Zo wordt hij getriggerd om de boilie te zoeken en te eten. Aangevuld met een megazoete mix van (grotendeels natuurlijke) zoetstoffen zorgen deze ingrediënten voor de goede balans tussen vis/zoet in deze boilie.

Bovenstaande ingrediënten zijn vooral belangrijk voor de smaak, maar als je goed ruikt kun je wellicht ontdekken in welke richting we zijn gegaan qua zoete attractor. Je herkent de geur ongetwijfeld, maar om echt je vinger te leggen op wat het precies is wordt wellicht lastiger. We hebben namelijk gekozen voor een bijzonder krachtige smaakmaker uit de voedingsindustrie. Een toevoeging die je normaal niet in de hengelsport terugziet. Met dit aroma geven we de boilie de unieke twist die je ruikt én proeft. Aan de ene kant hebben we dus de hoogwaardige visachtige-ingrediënten en daarop zetten we een unieke smaak en geurmaker, gecombineerd met een zoete explosie.

HET PITTIGE ELEMENT IN DE BOILIES

In de upgrade van onze squid boilie hebben we ook chili toegevoegd. Dit geeft een spicy bite aan de boilie, proef het zelf maar! Dat chili een positief effect heeft op aas is geen discussie over mogelijk. In de afgelopen jaren wijzen de resultaten voor zichzelf. Uit de praktijk blijkt dat de karpers ervan willen blijven eten! Wij hebben zelf deze ervaring ook door chili te mengen met bijvoorbeeld tijgernoten, hennep of mais (tip!). Door het toevoegen van de chili naast de zoete kruiden heeft de boilie een heerlijke en unieke smaak gekregen.

Samenstelling en visie achter onze Squid Special boilie

Het uitgangspunt van onze squid boilie is om de goede eigenschappen van ‘vis’ en ‘zoet’ te combineren in één bol. Hierbij staat een goede smaak en het gebruik van een breed scala aan attractors voorop. We willen immers vooral VEEL karpers aanspreken en (nadat ze eenmaal van de bol geproefd hebben) moeten ze ervan willen blijven eten.

DE BASIS

We zijn begonnen met een basis van koolhydraat- en eiwitrijke producten welke eveneens rijk zijn aan noodzakelijke voedingsvezels. De basismix zorgt voor een goede en grove structuur waardoor de attractors probleemloos uit de boilie kunnen lekken. Daarbij is de bol, mede dankzij de voedingsvezels, ook goed te verteren voor de karper en kan hij er de nodige energie en voedingsstoffen uit halen.

Om de hardheid en taaiheid van de boilie te bevorderen hebben we gebruik gemaakt van ei-compound. Zo kun je met een gerust hart de boilies een nacht aan je hair laten hangen, hoef je niet bang te zijn voor klein gespuis dat je boilie aanvreet en is het bijvoeren met de werpbuis geen enkel probleem. Bovendien is ei-compound enorm rijk aan eiwitten met een zeer goede voedingswaarde en bevat het voor de karper noodzakelijke oliën en vetten. Door de hoge dosering ei-compound die we hebben opgenomen in deze boilie krijgt het eiwit gehalte een flinke boost en extra voedingswaarde, wat het lange termijn effect van dit aas zeker ten goede zal komen.

DE ATTRACTORS OP BASIS VAN VIS

Vismeelboilies scoren gewoon goed. Vaak zitten de producten die voortkomen uit de zeevis-industrie en uit professionele visvoerbedrijven bomvol goede voedingstoffen en zijn ze zeer attractief voor de karper. Een vismeelboilie is echter wel snel herkenbaar. Zeker op drukbeviste wateren kan dit in je nadeel gaan werken. Wij hebben er daarom voor gekozen om vis extracten in de boilie te verwerken in plaats van vismelen. Zo profiteer je van de visachtige attractoren, maar heb je niet het herkenbare vismeel in de boilies zitten.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan Kelp & Squid Extract. Deze bijzondere extracten zijn van zeer hoge kwaliteit en bevatten complexe eiwitten, complexe koolhydraten, mineralen, lange ketens onverzadigde vetzuren, enzymen en vitaminen.

De attractie zit hem met name in het hoge gehalte aan nucleotiden, in elk organisme de bouwstenen voor het DNA en onderdeel van essentiële stofwisselingsprocessen in levende cellen. Nucleotiden zijn, naast o.a. vrije aminozuren, de sterkste natuurlijke attractors voor karpers. Vrije aminozuren zijn eveneens in hoge mate aanwezig in Kelp & Squid Extract. Het feit dat zowel nucleotiden als vrije aminozuren aanwezig zijn in deze extracten én dat ze goed wateroplosbaar zijn maken deze extracten ook o.a. zeer geliefd bij professionele wedstrijdvissers en natuurlijk duizenden karpervissers.

In aanvulling op deze poedervormige extracten zochten we ook naar vloeibare attractors. Zo hebben we een flinke dosis salminol in de bollen verwerkt. Deze liquid wordt gemaakt van de resten van consumptiezalmen. Deze worden vermalen en vervolgens gehydroliseerd. Hierdoor ontstaat een mooie bruine vloeistof welke bomvol zit met vrije aminozuren die goed waarneembaar zijn voor de karper.

Daarbij bevat deze Squid boilie een ruime hoeveelheid aan onze zelfontwikkelde Squid & Octopus flavour. We vonden het lastig om een geschikte flavour op de markt te vinden en daarom hebben we in samenwerking met een laboratorium onze eigen flavour ontwikkeld. Een flavour is eigenlijk niet de goede omschrijving, het is een complexe vloeistof die de eetlust van de karpers stimuleert. Deze vloeistof zit bomvol attractie en geeft het aas bovenal een heerlijk zachte en aangename smaak. Deze unieke eigenschap kun je dus niet terug vinden in andere boilies op de markt!

HET ZOETE ELEMENT IN DE BOILIES

Om de smaak van de boilie zoet te maken zijn we gaan werken met pure glucose. Dit wordt voornamelijk gewonnen uit mais. Het is een zogenaamde monosacharide, de kleinst mogelijke suikermolecule. Deze vorm van suiker maakt de boilie wat zoeter, maar zorgt er vooral voor dat de karper direct energie uit het aas kan halen. Het is supergoed oplosbaar en de karper merkt op afstand de aangename zoete smaak al op. Zo wordt hij getriggerd om de boilie te zoeken en te eten. Aangevuld met een megazoete mix van (grotendeels natuurlijke) zoetstoffen zorgen deze ingrediënten voor de goede balans tussen vis/zoet in deze boilie.

Bovenstaande ingrediënten zijn vooral belangrijk voor de smaak, maar als je goed ruikt kun je wellicht ontdekken in welke richting we zijn gegaan qua zoete attractor. Je herkent de geur ongetwijfeld, maar om echt je vinger te leggen op wat het precies is wordt wellicht lastiger. We hebben namelijk gekozen voor een bijzonder krachtige smaakmaker uit de voedingsindustrie. Een toevoeging die je normaal niet in de hengelsport terugziet. Met dit aroma geven we de boilie de unieke twist die je ruikt én proeft. Aan de ene kant hebben we dus de hoogwaardige visachtige-ingrediënten en daarop zetten we een unieke smaak en geurmaker, gecombineerd met een zoete explosie.

HET PITTIGE ELEMENT IN DE BOILIES

In de upgrade van onze squid boilie hebben we ook chili toegevoegd. Dit geeft een spicy bite aan de boilie, proef het zelf maar! Dat chili een positief effect heeft op aas is geen discussie over mogelijk. In de afgelopen jaren wijzen de resultaten voor zichzelf. Uit de praktijk blijkt dat de karpers ervan willen blijven eten! Wij hebben zelf deze ervaring ook door chili te mengen met bijvoorbeeld tijgernoten, hennep of mais (tip!). Door het toevoegen van de chili naast de zoete kruiden heeft de boilie een heerlijke en unieke smaak gekregen.

Een unieke boilie die het beste van 2 werelden combineert: zoet & vis. Deze boilie heeft voor verrassend veel bijzondere vangsten gezorgd
met vissen tot over de 35 kilo...

Een unieke boilie die het beste van 2 werelden combineert: zoet & vis.

Deze boilie heeft voor verrassend veel bijzondere vangsten gezorgd
met vissen tot over de 35 kilo...

Veelgestelde vragen

Wat is squid in een karperboilie?

Squid is het Engelse woord voor inktvis, een bijzonder zeedier zonder botten en met tentakels en zuignappen. Het vlees van inktvis kan tot meel worden vermalen (squidmeel) en is een veelgebruikt ingrediënt bij talloze aasbedrijven. Naast squidmeel kun je ook squidextract verwerken in een boilie, dat is nog meer geconcentreerd dan squidmeel en zit ook boordevol aantrekkelijk stoffen voor de karper.

Wat is een squid en octopus flavour?

Als je in de karpergeschiedenis kijkt dan is de squid en octopus flavour al jarenlang een favoriet voor veel vissers. Dat is natuurlijk niet zonder reden, want de karper is er dol op… en vaak de grotere vissen helemaal!

Een goede squid en octopus flavour bevat ook daadwerkelijk onderdelen van een inktvis (in vloeibare vorm). In de KWO Squid Specials gebruiken we een zelf ontwikkelde flavour, omdat we niet tevreden waren over de flavours die op de markt verkrijgbaar waren. We durven te stellen dat onze squid en octopus flavour tot de beste behoort die momenteel verkrijgbaar zijn!

Waarom is squid goed in een karperboilie?

De attractie van een squidmeel, squid extract en een squid flavour zit hem met name in het hoge gehalte aan nucleotiden, in elk organisme de bouwstenen voor het DNA en onderdeel van essentiële stofwisselingsprocessen in levende cellen. Nucleotiden zijn, naast onder andere vrije aminozuren, de sterkste natuurlijke attractors voor karpers.

In onze KWO Squid Specials vind je al het bovenstaande in rijke mate terug, waardoor het een attractieve boilie is voor de karper.

Waarom is onze squid boilie uniek?

Het uitgangspunt van onze squid boilie is om de goede eigenschappen van ‘vis’ en ‘zoet’ te combineren in één bol. Hierbij staat een goede smaak en het gebruik van een breed scala aan attractors voorop. We willen immers vooral VEEL karpers aanspreken en (nadat ze eenmaal van de bol geproefd hebben) moeten ze ervan willen blijven eten.

Naast de aantrekkelijke squid componenten in onze boilie vind je ook zoete elementen in de boilie. Om de smaak van de boilie zoet te maken zijn we gaan werken met pure glucose. Dit wordt voornamelijk gewonnen uit mais. Het is een zogenaamde monosacharide, de kleinst mogelijke suikermolecule. Deze vorm van suiker maakt de boilie wat zoeter, maar zorgt er vooral voor dat de karper direct energie uit het aas kan halen. Het is supergoed oplosbaar en de karper merkt op afstand de aangename zoete smaak al op en wordt getriggerd om de boilie te zoeken en te eten. Aangevuld met een megazoete mix van (grotendeels natuurlijke) zoetstoffen zorgen deze ingrediënten voor de goede balans tussen vis/zoet in deze boilie.

Daarbij gebruiken we een aantal ingrediënten die je niet snel terug zult vinden in andere boilies. Dit omdat ze vrijwel niet gebruikt worden in de hengelsport en omdat ze moeilijker te krijgen zijn. Hierdoor is onze Squid boilie niet te vergelijken met andere Squid boilies.

Veelgestelde vragen

Wat is squid in een karperboilie?

Squid is het Engelse woord voor inktvis, een bijzonder zeedier zonder botten en met tentakels en zuignappen. Het vlees van inktvis kan tot meel worden vermalen (squidmeel) en is een veelgebruikt ingrediënt bij talloze aasbedrijven. Naast squidmeel kun je ook squidextract verwerken in een boilie, dat is nog meer geconcentreerd dan squidmeel en zit ook boordevol aantrekkelijk stoffen voor de karper.

Wat is een squid en octopus flavour?

Als je in de karpergeschiedenis kijkt dan is de squid en octopus flavour al jarenlang een favoriet voor veel vissers. Dat is natuurlijk niet zonder reden, want de karper is er dol op… en vaak de grotere vissen helemaal!

Een goede squid en octopus flavour bevat ook daadwerkelijk onderdelen van een inktvis (in vloeibare vorm). In de KWO Squid Specials gebruiken we een zelf ontwikkelde flavour, omdat we niet tevreden waren over de flavours die op de markt verkrijgbaar waren. We durven te stellen dat onze squid en octopus flavour tot de beste behoort die momenteel verkrijgbaar zijn!

Waarom is squid goed in een karperboilie?

De attractie van een squidmeel, squid extract en een squid flavour zit hem met name in het hoge gehalte aan nucleotiden, in elk organisme de bouwstenen voor het DNA en onderdeel van essentiële stofwisselingsprocessen in levende cellen. Nucleotiden zijn, naast onder andere vrije aminozuren, de sterkste natuurlijke attractors voor karpers.

In onze KWO Squid Specials vind je al het bovenstaande in rijke mate terug, waardoor het een attractieve boilie is voor de karper.

Waarom is onze squid boilie uniek?

Het uitgangspunt van onze squid boilie is om de goede eigenschappen van ‘vis’ en ‘zoet’ te combineren in één bol. Hierbij staat een goede smaak en het gebruik van een breed scala aan attractors voorop. We willen immers vooral VEEL karpers aanspreken en (nadat ze eenmaal van de bol geproefd hebben) moeten ze ervan willen blijven eten.

Naast de aantrekkelijke squid componenten in onze boilie vind je ook zoete elementen in de boilie. Om de smaak van de boilie zoet te maken zijn we gaan werken met pure glucose. Dit wordt voornamelijk gewonnen uit mais. Het is een zogenaamde monosacharide, de kleinst mogelijke suikermolecule. Deze vorm van suiker maakt de boilie wat zoeter, maar zorgt er vooral voor dat de karper direct energie uit het aas kan halen. Het is supergoed oplosbaar en de karper merkt op afstand de aangename zoete smaak al op en wordt getriggerd om de boilie te zoeken en te eten. Aangevuld met een megazoete mix van (grotendeels natuurlijke) zoetstoffen zorgen deze ingrediënten voor de goede balans tussen vis/zoet in deze boilie.

Daarbij gebruiken we een aantal ingrediënten die je niet snel terug zult vinden in andere boilies. Dit omdat ze vrijwel niet gebruikt worden in de hengelsport en omdat ze moeilijker te krijgen zijn. Hierdoor is onze Squid boilie niet te vergelijken met andere Squid boilies.