Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Karpervissen met een ‘bivvyboot’ – Tips & tricks van Chris de Clercq

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Bij karpervissen in Frankrijk denken veel vissers aan een bezoek aan een betaalwater of bivakkeren met een tentje aan een openbaar water. Chris de Clercq vist graag op laatstgenoemd type water maar doet het nét even anders dan anderen: hij jaagt graag op XXL karpers vanuit een boot. Nieuwsgierig naar de voordelen én waar je op moet letten? Lees dan snel verder!


Chris de Clercq aan het woord: Geef toe dat je als karpervisser onmiddellijk aan het dromen slaat bij het zien van een foto van een bivyboot in actie: de hengels strak naar de avondrode hemel gericht terwijl je ronddobbert op een rimpelloos gigantisch meer bij een fraaie zonsondergang. Het ultieme gevoel van vrijheid waar je als karpervisser naar snakt, zeker nu het op de oevers van onze favoriete wateren alsmaar drukker wordt. 

chris de clercq bootvissen sfeer zonsondergang
De vrijheid die het vissen vanuit een boot je geeft is met geen pen te beschrijven!

Snel check je online de prijs van zo een rubberboot met tent en denk je: dat valt nog net binnen het budget. Maar helaas komt iets later ook het besef: met die boot alleen red ik het niet. Wat met opslag tijdens de winter, trailer, batterijen, laders, ankers, aangepaste rodpods, dieptemeter, motoren en nog een hele berg meer. De lijst lijkt quasi eindeloos en het totale kostenplaatje klimt langzaam richting de prijs van een kleine gezinswagen.

chris de clercq traileren
Het enige negatieve aan deze fantastische visserij is dat het heel wat materiaal vergt.

Toch zet je door en komt er eindelijk die eerste trip. Maar als snel merk je dat gigantische meren zelden rimpelloos zijn en dat het weer tijdens je trip een hele grote impact heeft op het verloop van je sessie… 

Boatlife: droom of nachtmerrie?

De twijfel slaat toe: waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen en zullen mijn ankers het houden vannacht of word ik morgen wakker aan de overkant in een zwaar gehavend schip? Ondertussen trekt de wind nog een tikkeltje harder aan en lig je een hele nacht te klotsen in dat vervelend wiebelende bed. Boatlife: droom of nachtmerrie?

chris de clercq drone wier boot
Hou de weerapp goed in de gaten want zeker op de grote wateren kan het weer snel omslaan.

Van droom naar realiteit dus, gebaseerd op mijn eigen ervaringen met een bivyboot, dat is de bedoeling van dit stukje tekst. De bottomline van wat komt geef ik alvast mee: zorg voor materiaal dat je kan vertrouwen, zelfs in de allermoeilijkste omstandigheden. Want die komen er zeker aan, vooral wanneer je ze niet (meer) verwacht.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1