ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Hardcore: “180 nachten in een jaar was heel normaal” – Ian Thiels

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Eén van de meest besproken karpervissers van de Benelux is de Belgische kanaalliefhebber Ian Thiels. Letterlijk duizenden nachten viste hij al in de 37 levensjaren die hij inmiddels op de teller heeft. De grijze haren in zijn uitdunde haardos en de rimpels in zijn gezicht duiden aan dat zijn leven niet altijd over rozen is gegaan. Tijdens zijn donkere periodes was het karpervissen soms de laatste strohalm om alles op de rit te houden. Tijd voor een gesprek met deze markante visser!


Bekend en berucht…

Combineer dit met een onwerkelijk aantal grote vissen en je kunt begrijpen dat er over deze visser wordt geluld.

Ian Thiels.

Als je hem kent dan ben jij wellicht één van zijn 5000 vrienden Facebook óf je kent Ian van verhalen die je over hem hebt opgevangen aan de waterkant. Er zijn weinig vissers die meer ‘over de tong’ zijn gegaan dan deze markante man uit Balen. “Dat krijg je als je een andere levensstijl hebt” aldus Thiels.

Het VK (Verbindingskanaal tussen het Albertkanaal en het Kempisch kanaal) herbergt hele knappe vissen.

Want dat hij geen doorsnee visser is, dat was mij (redactie, Michiel) al een tijdje duidelijk. Tientallen tot dik honderd nachten per jaar zit Thiels aan de Belgische kanalen, jaar in jaar uit. Meestal bericht Ian om de dag (of zelfs dagelijks) over zijn belevenissen aan de waterkant. Niet enkel de successen worden gedeeld, want ook als het minder goed gaat met Ian is dat mee te voelen op zijn Facebookpage. Combineer dit met een onwerkelijk aantal grote vissen en je kunt begrijpen dat er over deze visser wordt geluld…

(Veel) vallen en opstaan

Sinds een aantal jaar is Ian woonachtig in Balen, in het hart van de regio Kempen. Hier huurt hij een kleine ruimte waar vanuit hij opereert. ‘Wonen’ kun je het namelijk niet echt noemen, want veel meer dan een tafel en een slaapbank staat er niet in het huisje. Ian bezit nog wel een complete inboedel, maar die staat nog in Kroatië. Daar waar hij 2 jaar geleden van plan was om zich te vestigen, om een nieuw leven op te bouwen als visgids. Die droom werd echter keihard aan duigen geslagen en na een donkere periode is Ian nu weer uit het dal geklommen.

Kroatië. Helaas voor Ian is dit hoofdstuk afgesloten. Na het water op de kaart gezet te hebben was het zijn droom om hier visgids te worden. Dat een grote aantal Nederlanders en Belgen nadien dit water hebben bezocht maakt het voor Ian extra zuur dat hij zijn doelen niet heeft kunnen verwezenlijken.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1