ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Fieldtest: Faith Carp I hengels – Kevin Aproian

De afgelopen tijd heeft Kevin Aproian de Faith Carp I hengels mogen testen van Faith Carp Tackle. Deze 12ft 2.75lb varianten zijn perfect voor de meest uiteenlopende vissituaties. Lees snel verder om te zien wat Kevin van deze hengels vindt!


De eerste indruk

Kevin aan het woord: De afgelopen tijd heb ik de Faith Carp I hengels mogen testen. En dat heb ik zeker gedaan! Wat me meteen opviel aan de hengels is de matzwarte blank, gevolgd door de felgele afwerking bij de ogen. Dit maakt de hengels erg opvallend en persoonlijk vind ik het enorm gaaf staan!

De felgele afwerking maakt de hengels erg opvallend!

Het gewicht van de hengels is keurig in orde en dat maakt het werpen een stuk makkelijker. Door het grote startoog van 50mm zijn deze hengels een heerlijk werpkanon! Thuis heb ik mijn vriendin even van de bank af getrokken om de hengels flink door te laten buigen. Uiteraard wou mevrouw niet op de foto, maar goed. Ik doe ook wel eens dingen die ik niet leuk vind! ?

De hengels buigen lekker door!

In de praktijk

De hengels die ik tot mijn beschikking had waren de Faith Carp I met een test curve van 2,75 lbs. Voor degene die het nog niet wisten: dit houdt in dat de hengels 2,75lbs aan gewicht nodig hebben om een hoek van 90 graden te halen. Misschien handig om te weten! Na een aantal testworpen kon ik al snel merken dat de hengels echt heel fijn terugveren in hun positie, terwijl ze toch een goede parabolische actie hebben. Kortom: ze bieden voldoende ruggengraat, maar zijn ook vergevingsgezind tijdens de dril.

De hengels hebben een goede parabolische actie!

Ik viste op een relatief klein binnenwater met een aantal lelievelden waar ik tegenaan viste. Met de Faith Carp I kon ik de vis makkelijk blokken om ze uit de lelies te houden. Dit ging echt perfect!

De hengels werkte prima mee met het blokken van de vis!

De Faith karperhengels kun je in ieder type water wel inzetten. De hengels zelf hebben zes ogen met een startoog van 50mm van het merk Seagide. Persoonlijk vind ik het wat dikkere achtergedeelte van de hengels wel een nadeeltje, deze hadden wat mij betreft wel wat smaller gemogen. Verder zijn het echt prima hengels voor de beginnende tot de gevorderde karpervisser.

De Faith Carp I heeft een startoog van 50mm, zodat verre worpen geen enkel probleem zijn.

Plus- en minpunten

Pluspunten

  • Groot startoog
  • Goede actie
  • Mooi afgewerkt
  • Goede prijs (zo’n ?100)

Minpunten

  • Dikke achterkant
Een klein minpuntje is de iets dikkere achterkant, al is deze wel scherp afgewerkt.

Conclusie

Ik ben van mening dat je voor deze prijsklasse, met een adviesprijs van ?99,99, echt een prima hengel in huis haalt. Ze werpen meer dan prima, ze drillen erg lekker en tenslotte zien ze er ook nog eens mooi uit! Ik zou zeggen: neem eens een kijkje op de website en bekijk daar het gehele assortiment van Faith Carp Tackle. Het assortiment is inmiddels zeer ruim en je kunt goed merken dat het ontwikkeld is door n voor karpervissers!

Een mooie schub die gevangen werd met de Faith Carp I!

De producten van Faith zijn bij diverse winkeliers in Nederland te verkrijgen, waaronder bij Raven.

Heel veel mooie vangsten komend jaar en tot de volgende KWO Fieldtest!

Kevin Aproian


Wil je altijd up-to-date blijven van de producten van Faith Carp Tackle? Zorg dan dat je hun Facebook– en Instagrampagina volgt!

Bekijk ook