Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Effectief voer gebruiken in de winter – Davy Claus

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In de winterperiode is ‘voeren’ misschien wel het grootste ‘dingetje’ van allemaal. Davy Claus, een diehard karpervisser pur sang die al tientallen jaren ervaring in het karperwereldje, vist ook in de winterperiode efficiënt door. In deze update onthult hij zijn inzichten en tactieken op vlak van voeren in de koudste tijd van het jaar. Hou je klaar voor enkele echte eyeopeners die je ongetwijfeld aan het denken gaan zetten!


Davy Claus aan het woord: Toegegeven, dit is niet de meest spitsvondige titel uit de geschiedenis van de karpervisserij. Niettemin benoemt die titel het thema waarover ik het in de onderstaande tekst zal hebben. Graag wil ik hieronder een aantal inzichten en ervaringen delen die ik tijdens voorgaande winters heb opgedaan. Sommige van die inzichten en ervaringen wijken enigszins af van de stereotype denkwijzen over de wintervisserij.

Het is niet raar dat Davy in de winter doorvist…
…als hij met zulke vissen voor de camera mag pronken.

Ik hoop dan ook dat je na het lezen van dit artikel met een open geest, meer inzichten kunt maken als je gedurende de koude maanden karpers wilt belagen. Anderzijds hoop ik dat ik jou op zijn minst motiveer om een poging daartoe te ondernemen. Want zoals je waarschijnlijk wel weet is de belangrijkste stap naar je volgende vangst simpelweg gaan vissen.

Met een open mind…

Het is een feit dat de spijsvertering bij een karper in koud water trager verloopt dan dat bij warmere temperaturen. Dat betekent dus dat karpers tijdens de winter ons aas moeilijker kunnen verteren. Ze eten minder omdat ze sneller verzadigd zijn. Met dit simpele feit moet je altijd rekening houden als je nadenkt over welk aas en hoeveelheid je wil inzetten. 

Voeren en vooral voerhoeveelheden zijn cruciaal in deze periode.

Ermee rekening houden, betekent niet perse dat dit feit je denken volledig hoeft te verlammen. Net zoals dat tijdens de andere jaargetijden het geval is, doet zich ook doorheen de winter een variatie aan situaties en omstandigheden voor. Het is de kunst om die situaties en omstandigheden juist aan te voelen en erop in te spelen met steeds bovengenoemd feit in het achterhoofd. 

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1