Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Een visvergunning kopen voor België doe je zo!

Favoriet Favoriet
KWO Redactie
Kanalen: Artikelen, How-to

Jaar in, jaar uit trekken honderden Nederlandse karpervissers naar België om een lijntje nat te maken op de diverse kanalen, putten en rivieren. Voor het bevissen van de openbare wateren in zowel het Vlaamse als het Waalse gedeelte is het verplicht om een visvergunning bij je te hebben, een zogeheten ‘visverlof’.

Het ‘Cassien van België’, wat een heerlijke plek om je lijnen nat te maken.

Zo’n visverof kun je halen bij één van de tientallen postkantoren, maar die zijn ’s avonds, zaterdagmiddag en op zondag gesloten. Handiger is het dus om jouw vergunning online te bestellen! Je krijgt deze dan als PDF in je mailbox!

Vlaanderen & Wallonië

Zoals gezegd is er dus geen vergunning die je het visrecht geeft voor heel België. Er is namelijk een onderverdeling tussen het Vlaamse en Waalse gedeelte van België. De Vlaamse vergunning kost je €48,- terwijl de vergunning voor Wallonië op €121,50 komt. Echter, in Wallonië mag je vervolgens met 3 hengels vissen terwijl dit in Vlaanderen gelimiteerd is op 2 stuks.

Een BAK van één van de vele Belgische kanalen voor Michiel Pilaar.

Hoe je deze vergunningen koopt als Nederlander? Bekijk de stappenplannen hieronder!

Vlaamse vergunning

Stap 1: Ga naar de website www.vlaanderen.be/visverlof. Je ziet dat er 3 soorten vergunningen zijn. Een jeugdvisverlof, een gewoon visverlof (enkel dagvissen) en een groot visverlof. Laatstgenoemde moeten wij karpervissers hebben.

Stap 2: Scroll door tot het kopje Procedure’ en klik op de link in de zin ‘Als u een buitenlander bent zonder eID, dan kunt u het visverlof online kopen in het e-loket Visverloven(opent in nieuw venster)‘.

Stap 3: Vervolgens kom je op dit aanvraagformulier waar je al je persoonlijke gegevens in kunt vullen. Let op: zet het menu ‘Land’ op Nederland, anders kun je geen postcode invullen.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1