Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

De Top 3 van Mark de Zwart – #1 Slim vissen op wierwateren

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In de rubriek ‘De Top 3 van…’ delen ervaren vissers hun mooiste karpers én de tactieken achter deze vangsten. Onze eigen redactiebaas Bart Haaring heeft dit maal de sympathieke Mark de Zwart weten te verleiden. Jullie kennen Mark waarschijnlijk wel van de kayak avonturen met Marco Nap, maar ook van diverse fieldtesten.

In dit artikel behandelt Mark de Zwart een aantal heerlijke vangsten uit zijn vissersleven. Van brute spiegels van extreem wierrijke wateren tot prachtige schubs van een Franse rivier. Tijdens het neerpennen van zijn avonturen bleek dat Mark zóveel te vertellen had dat we het schrijfsel hebben opgedeeld in 2 artikelen.

Mark en Nappie met een grote glimlach tijdens een Frans avontuur van vorig jaar!

Bart Haaring over Mark: MdZ staat bekend als visser die zich voornamelijk focust op avontuur in the middle of nowhere en kraakheldere wateren vol met wier. Op dit soort wateren zit je zelf niet heel comfortabel maar is het ook lastig om een vis te strikken. Want hoe helderder het water, hoe duidelijker een montage zichtbaar is voor de vis. Op een water met schuwe karpers kan dit zeker een probleem zijn!

In deel 1 neemt Mark jullie mee naar zijn visserij op kraakheldere wateren en zal hij tips geven over hoe je jouw rigs kan aanpassen aan deze situaties. Voordat we hem aan het woord laten willen we hem toch nog de vraag stellen.

“Waarom vind je kraakheldere wateren zo bijzonder?”

Helder water: Mark houdt er van!

Mark: Een duidelijk antwoord heb ik niet. Omgeving is voor mij erg belangrijk, soms nog wel belangrijker dan het gehoopte resultaat. Wanneer ik aankom bij het water en de bodem kan zien begint de adrenaline te stromen en gaat het vissen vanzelf. Het zoeken van stekken, de obstakels onderwater of de dikke wiervelden… ik vind het prachtig om te zien! Ik denk dan vaak; “Hier moet vis zwemmen, en ik MOET ze vinden!” Soms zijn de dronebeelden of visuele waarnemingen al genoeg!

De allereerste keer Frankrijk waar ‘Carpy Green’ nog niet bestond!

Zoals velen van jullie ben ik van jongs af aan al een fanatiek visser. Het begon met een hengeltje in het parkwater om de hoek en verplaatse zich snel al over landsgrenzen. Als 11-jarig jongetje kwam ik in de plaatselijke hengelsportwinkel een serie prachtige vissen tegen van een medevisser. Zo nieuwsgierig als hoort bij die leeftijd vroeg ik waar dit was, waarop het antwoord volgde; “Frankrijk!” Wat ik niet besefte was dat dit antwoord mijn leven en visserij voor eeuwig zou veranderen.

Wat ik niet besefte was dat dit antwoord mijn leven en visserij voor eeuwig zou veranderen.

De tijd van glasvezel hengels en duivenvoer!

Na wat speurwerk kwam ik de eerstvolgende zomervakantie met mijn ouders aan op Domaine de Goncourt. Dit complex was een van de eerst betaalde visvakantie bestemmingen in Frankrijk en naast de goede service zwommen er ook prachtige beschubde spiegels op dit domein.

Genoeg mooie wateren bij elkaar 🙂

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1