Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Compacte voerplekken – Voertactieken van Davy Claus #1

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

‘Minderheidsaas’, ‘stekdressuur’ en de ‘Baiting pyramid’… In dit eerste deel van het drieluik ‘Voertactieken van Davy Claus’ duiken we eens lekker de diepte in! Hoe azen vissen nu écht? Welke voertactiek zet hij op het juiste moment in? Na het lezen van dit artikel van Davy ga je met een volle rugzak en een zelfverzekerder gevoel naar de waterkant. Veel lees- én leerplezier!


Compacte voerplekken

Davy Claus aan het woord: Net zoals de jacht op karper meestal start met het bedenken van een plan van aanpak, begint het schrijven van een tekst met het kiezen van een onderwerp. En aangezien – althans naar mijn bescheiden mening – wat vangen betreft, dit zowat het belangrijkste onderwerp binnen de (karper)visserij is, lijkt het mij geen slecht idee om even stil te staan bij een aantal verschillende voertactieken.

Tijd om diverse voertactieken onder de loep te nemen!

Dit is meer bepaald bij drie voertactieken die ik door de jaren heen regelmatig heb ingezet en die een ferme impact hebben gehad op mijn vangsten. Alhoewel ik me er van bewust ben dat ik weinig tot niks nieuws te vertellen heb over het thema “Voertactiek”, wil ik hierover toch graag even brainstormen. Ik denk namelijk wel dat ik een aantal inzichten en ’tips & tricks’ kan delen, die zowel voor de beginnende als meer ervaren visser kunnen dienen als bron van inspiratie. En dat is voor een schrijvende karpervisser het ultieme doel.

‘Voertactiek’ is een super belangrijk onderwerp, althans, als je wilt vangen;-)

In de eerste plaats wil ik je aandacht richten op het belang van ‘voertactiek’ (of die aandacht hernieuwen indien je was afgedwaald). Het is nu eenmaal niet onverstandig om een plan te hebben en het is bovendien enorm bevredigend wanneer blijkt dat dat plan werkt. Of, zoals de charismatische kolonel Hannibal Smith het telkens onversneden verwoordde in de memorabele serie ‘The A-team’: “I love it when a plan comes together.”

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1