Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

9 tips voor betere vangsten in het buitenland

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Met het voorjaar in het vizier is de maand maart perfect geschikt om je buitenlandse trips voor te bereiden. Ga jij dit jaar op openbaar water aan de slag ergens in Europa? Lees dan verder, zeker als je beginnend ‘buitenlandvisser’ bent! Want in dit artikel hebben we 9 aandachtspunten voor jullie op een rij gezet. Let’s go

Wie weet zit jij binnenkort er zo bij aan een prachtig Frans meer of rivier.

1. Kies een water & visserij welke past bij jouw skillset

Om te beginnen willen we benadrukken dat jouw kans op succes het grootst is als je een visserij gaat uitoefenen die past bij jouw vaardigheden. Ben je een kanaalvisser? Dan is het vrij logisch dat je de visserij op de honderden kilometers aan kanalen in Frankrijk je beter zal liggen dan wanneer je start op Lac du Der.

Een topvis vangen op Lac du Der: het mooiste dat er is maaaaar niet heel realistisch als je beginnend ‘buitenland visser’ bent.

Natuurlijk is het ook tof om nieuwe uitdagingen aan te gaan, maar in dat geval: probeer gezelschap te krijgen van een meer ervaren vismaat. Zelf het wiel volledig uitvinden kost tijd, dat kan natuurlijk wel (is eigenlijk ook het mooiste), maar als je maar 1 keer per jaar kunt gaan is een stukje zekerheid inbouwen niet verkeerd.

2. Baseer waterkeuze op (juiste) informatie

Het kiezen van het juiste water is dus erg belangrijk. Voor veel vissers is een sessie vooral geslaagd wanneer er karpers op de kant komen. Ons advies is dan ook: kies een niet té moeillijk water voor je buitenlandse trip. Steek vooraf tijd in het rondvragen om informatie.

Een brutaal mens heeft de halve wereld!

Uit connecties op Facebook en Instagram kun je soms verrassend veel informatie halen. Een gezegde is niet voor niets “een brutaal mens heeft de halve wereld”… Zie jij (online) een visser die een topresultaat in Frankrijk of Slovenië heeft behaald? Stuur hem of haar een vriendelijk bericht en het zal je verbazen hoe vaak je nuttige tips & tricks krijgt.

Durf te vragen. Edwin en Reclin Wout wonen aan het machtige Orellana en hebben al talloze vissers op weg geholpen.

Vaak hoor je ‘geruchten’ over een water. Heb jij een naam van een meer gehoord? Dan moet je de volgende 2 stappen doorlopen:

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1