Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

5 tips voor het aanpakken van dressuurwateren – Geert Ooms

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In de Benelux liggen veel druk beviste wateren die het stempel ‘dressuurwater’ opgespeld hebben gekregen. Vaak is het lastig om een reeks karpers te strikken op dit soort visgronden. Toch kun je met een aangepaste techniek en wat extra aandacht voor bijvoorbeeld je rigs of aas tóch een mooi resultaat boeken. Ook Geert Ooms bevist graag dressuurwateren en in deze update geeft hij ons 5 tips waardoor hij extra succesvol is!


Tip 1: Rigs verdienen extra aandacht!

Door de jaren heen valt op dat ongeveer iedere karpervisser zowat dezelfde rig gebruikt. Meestal is dit een vrij simpele rig met bodemaas of een snowman presentatie. Hierdoor worden karpers steeds geconfronteerd met een gelijkaardig fenomeen wanneer ze in de fout gaan. Als bijgevolg hebben wij ze geleerd daarmee om te gaan.

Om zulke mooie vissen te vangen verdienen je rigs wel wat aandacht!

Om rigdressuur te omzeilen volstaat het om met rigs te vissen die zich geheel anders gedragen dan datgene wat wij doorgaans gebruiken. Zelf heb ik recent zeer goede resultaten behaald met een extreem korte combilink vervaardigd uit zeer stug fluorcarbon met een eindje Armourlink. Het drijvend haakaas werd met behulp van een loodhagel op de haak uitgebalanceerd zodat de haak mooi op de bodem rust en op die manier in prikpositie staat.

Eén van de rigs waarmee Geert recent goed heeft gevangen, simpel maar doeltreffend! 🙂


Tip 2: Aas, klein is fijn!

In de eerste plaats geldt bovenstaande titel voor aas. In lastige situaties waar vissen de klappen van de zweep kennen zou ik vissen met het kleinste aas waar ik mee weg kom. Laat de witvispopulatie het toe, zou ik aan de slag gaan met 10mm boilies. Ook dit is zeer afwijkend ten opzichte van wat doorgaans gebruikt wordt. Hoe dan ook, klein aas wordt in alle situaties sneller geaccepteerd dan bijvoorbeeld een grotere 20 millimeter boilie, dus hiermee doe je jezelf een groot voordeel!

Aas: hoe kleiner hoe beter! Als de witvispopulatie het toelaat, dan vist Geert het liefste met een 10mm (meest linkse) boilie.

" Klein aas wordt in alle situaties sneller geaccepteerd dan bijvoorbeeld een grotere 20 mm boilie."


Tip 3: Haken, bigger is better!

Dat je steeds aan de slag wil gaan met de scherpst mogelijke haken is een evidentie, maar heb je er ooit bij stil gestaan dat grotere haken in feite meer kans hebben om te prikken en minder makkelijk kunnen uitgespuwd worden dan kleine haakjes?

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1