ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

5 manieren om KWO films te streamen naar je TV

De afgelopen weken hebben we veel vragen binnen gekregen omtrent het bekijken van de KWO films en video’s op platformen zoals Google Chromecast, Apple TV en bijvoorbeeld Smart TV op je televisie. Want zeg nou zelf: wat is er nou relaxter dan tijdens deze koude dagen lekker op de bank movies op je TV te checken? In deze update bespreken we alle opties en sluiten we af met een aantal kijktips! 😉

Films en video kijken op je TV, altijd beter dan op een klein schermpje!

KWO kijken via HDMI

Laten we beginnen met n van de makkelijkste opties om de films op je TV te bekijken, namelijk via een zogenaamde de High-Definition Multimedia Interface (HDMI) aansluiting. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een televisie met een HDMI aansluiting, een HDMI kabel en een laptop of PC.

In deze video neemt Marco de stappen n voor n met je door.

Ging dat te snel? Check dan de onderstaande stap voor stap uitleg.

macbook-hdmi-aansluiting
Sluit je laptop of PC aan op de TV…
hdmi-kabel
…met een HDMI kabel.

Om te beginnen met kijken sluit je je device eenvoudig aan op de TV met de HDMI kabel en selecteer je op je TV n van de toegankelijke HDMI kanalen. En voil: je zal nu zien dat je laptop of PC in eens een hl groot scherm heeft en je via de TV alles goed kunt bekijken!

Plug de HDMI kabel in je laptop en je TV en je kunt op groot formaat genieten van alle content op de Community.

Smart TV

Een andere simpele methode is het bekijken via het zogenaamde ‘Smart TV’. Een Smart TV is een TV die verbonden kan worden met je thuisnetwerk en waarbij je onder andere toegang hebt tot het internet met je TV. Je kunt simpelweg dus gewoon via de internetfunctie naar KWO gaan en de gewenste films, video’s, how-to’s enz bekijken! Hoe chill is dat? Tegenwoordig zijn vele TV’s uitgerust met een zogenaamde ‘Smart TV’ functie dus grote kans dat jouw kijkbuis er ook een heeft!

smart-tv-afstandsbediening
Tegenwoordig zijn vele TV’s uitgerust met een zogenaamde ‘Smart TV’ functie…
smart-tv-internet-1
…dus grote kans dat jouw TV er ook een heeft!

Google Chromecast

Het gros van de vragen die we op de redactie binnen kregen gingen over het gebruik van Google Chromecast in combinatie met internetsites. Voor degene die er nog nooit van hebben gehoord volgt hieronder een korte uitleg over wat Chromecast precies inhoudt:

google-chromecast-1
Google Chromecast? Ja zeker, zelfs dat is mogelijk!

De Chromecast van Google is als het ware een soort HDMI-dongel die je in de HDMI-poort op je TV aansluit. Het apparaatje lijkt een beetje op een soort USB-stick, ook qua grootte. Met de Chromecast kun je naar jouw TV o.a. muziek en films streamen, maar ook surfen op het web! De Chromecast heeft geen afstandsbediening of iets dergelijks, maar wordt bediend door middel van een app op je smartphone of tablet. Via de webbrowser kun je dus ook surfen naar KWO, YouTube of Vimeo en vervolgens daar alle films, video’s en How-To’s bekijken. Hoe relaxt is dat?

Via de webbrowser kun je surfen naar KWO, YouTube of Vimeo.

google-chromecast-2
De Chromecast moet worden aangesloten op de HDMI uitgang van je TV.

TV Cast apps

In de KWO Community Facebookgroep kwamen tevens een aantal opmerkingen binnen over de Screen Mirroring Assistant voor Android en de diverse TV Cast apps voor IOS. Dit zijn apps die je kan downloaden op elk gewenst Android of IOS apparaat en die vervolgens je scherm ‘spiegelt’ naar je Chromecast stick of, als je een smart functie hebt, naar je TV.

Via de TV Casting Apps kun je uiterst eenvoudig je scherm spiegelen naar je Smart TV of Chromecast.

Het voordeel van de app is dat het super simpel werkt en je bijvoorbeeld ook films en video’s vanuit de KWO App kan streamen naar je TV. Uiteraard is het ook mogelijk om naar de website te gaan en vanaf daar alle content te streamen naar je TV. Volgens de Community members is deze optie redelijk vlekkeloos en werkt het super eenvoudig!

Het voordeel van de app is dat het super simpel en makkelijk werkt.

Middels de diverse TV Cast applicaties kun je ook content vanuit de KWO App naar je TV streamen.

Apple TV

Velen van jullie zullen er vast wel eens van gehoord hebben; Apple TV. Dit is een media-apparaat in de vorm van een klein kastje wat je bij je TV plaatst en aansluit via een HDMI-kabel. Verder sluit je het kastje aan op het internet (draadloos of met een kabel, beide is mogelijk). Via een App op je iPhone of iPad (Mirroring) kun je namelijk je beeld streamen naar de Apple TV. Deze laat het vervolgens in het groot zien op de TV. Ook deze methode behandelen we in de onderstaande video:


Uren kijkplezier op de KWO Community

Inmiddels zijn we alweer enkele jaren onderweg met de Community en staan er honderden video’s in het archief. Van kortere (en leerzame) How-To’s tot complete movies zoals de Tour de Carp. Scroll dan ook eens door de database heen, want wie weet heb je er eentje gemist! Daarnaast zijn sommige video’s het vaker bekijken meer dan waard. Hieronder twee suggesties, immers: tijdens deze ijskoude dagen is er niets zo lekker om lekker op de bank de Community te bekijken! 😉

Een van de meest bekeken serie’s op de KWO Community: “Pilaar en ossie On Tour”
De meest besproken series zijn ongetwijfeld #Keepsearching seizoen 1 & 2 van Mark Hofman

Veel kijkplezier!

KWO Redactie


Bekijk ook