Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

1 week bootvissen op De Lot – Pilaar & Slabbekoorn – De Film

Favoriet Favoriet
KWO Redactie
Duur video: 54 MIN

Alllllright KWO Members! Zijn jullie klaar voor een nieuwe movie? Omdat MH bezig was met zijn Keep Searching Roadtrip moest Michiel op zoek naar een nieuwe vismaat. Gelukkig bleek een ‘jeugdliefde’ uit Zeeland maar wát graag mee naar De Lot te willen gaan. Pilaar had namelijk een uitnodiging ontvangen van Joachim Stelma om deze bazenrivier eens met een bezoekje te vereren…

Collin Slabbekoorn en onze eigen MP zijn al sinds 1998 vismaten!

Michiel vertelt: Toen Joachim mij begin van het jaar appte “jow Piel, ik ga karperboten verhuren op De Lot, wanneer kom je langs” hoefde ik niet lang na te denken. Ondanks dat deze immense rivier 481 kilometer lang is, is Joachim inmiddels redelijk ervaren. De Lot is namelijk opgedeeld in stuwstukken van gemiddeld 4 á 5 kilometer en ieder stuwstuk heeft haar eigen karperbestand. Sommige ‘run-stukken’ bevatten veel kleinere karpers en andere stukken kunnen bikkelhard zijn maar je wél een hoog gemiddeld gewicht bezorgen!

Vooral de spiegels op De Lot zijn échte karaktervissen! Joachim weet er inmiddels alles van!

De boten die Joachim verhuurt zijn speciaal gemaakt voor de karpervisser en dankzij het gebruik van 4 lieren is het ‘kutten’ met steekstokken verleden tijd. Dit maakt dat het verkassen een fluitje van een cent wordt en het bekende ‘aanvoeren-en-afromen-spelletje’ perfect kan worden uitgevoerd op de speelgronden die De Lot in petto heeft!

Hit & Run visserij in…

…een adembenemende omgeving!

Ten strijde met Collin

Mijn Zeeuwse vismaat Collin Slabbekoorn heeft eigenlijk een grote hekel aan camera’s en spendeert zijn visuren normaal gesproken (anoniem) in het Noorden van België. Hier heeft hij al vissen weten te versieren tot ruim 34 kilo. Iets dat op zichzelf niet zoveel zegt, maar reken maar dat Collin een doorzetter is. Dat kon ik natuurlijk wel gebruiken op een rivier als De Lot en het was dan ook binnen no-time geregeld dat deze strijder mij zou gaan vergezellen op één van Joachim z’n drijvende karperpaleisjes!

Reken maar dat Collin een doorzetter is.

Een barbecue, koelkast en lekkere bedden, het ontbrak ons niet aan luxe tijdens deze vistrip 😉

Zak onderuit met popcorn en een lekker glas Fristi!

De datum onze ‘bootontmaagding’ werd geprikt voor begin mei. Echter, door de lang aanhoudende kou bleek de rivier bij aankomst nog niet goed op temperatuur te zijn. Veel karpers waren er dan ook nog niet gevangen, maar onze insteek was eenvoudig “veel vis hoeven we niet, we hebben een simpel doel: minimaal 1 bak vangen van deze bazenrivier!”

Minimaal 1 bak vangen van deze bazenrivier!

Of dat lukt, dát kunnen jullie bekijken in onderstaande film. Geniet van een prachtige avontuur in een oogverblindend mooie omgeving. Vooraf willen we overigens wel een waarschuwing geven… Er kleeft namelijk een risico aan het bekijken van deze movie: de kans dat jullie ook willen gaan is groot 😉 Kortom, stream de film naar je TV (lees hier hoe dat moet) en geniet van 1 week bootvissen op De Lot!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €9,99 per maand of €79,99 per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1